Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Bents Pasta Carbonara med bacon

Tidsbruk 20 minutter
13 ingredienser
1215 planlagt
Bents Pasta Carbonara med bacon
Legg oppskrift
i handlelapp
Carbonaraen ble først laget i Roma, da allierte tropper okkuperte byen under andre verdenskrig – italienernes pasta mikset med amerikanernes egg og bacon.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

160 g
Bacon
1 ts
Timian, tørket
1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1,5 dl
Fløte
1 ss
Sitronsaft
200 g
Tørr tagliatelle (eller 400 g fersk)
2 stk
Eggeplommer
0,5 dl
Fløte
30 g
Parmesan
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Stek baconbitene i olje til de er gylne.

Trinn 2

Tilsett timian og finhakket løk og hvitløk og stek et par minutter til løken er myk og blank.

Trinn 3

Ha i fløte og kok opp. Smak til med sitronsaft, salt og masse nykvernet pepper.

Trinn 4

Kok pastaen i lettsaltet vann (1 ss salt pr. liter vann) i 3 minutter for fersk tagliatelle og 8-10 minutter for tørr. Hell av kokevannet og bland pastaen med ½ dl av kokevannet.

Trinn 5

Ha baconsausen over pastaen og bland godt.

Trinn 6

Visp sammen eggeplommer og fløte, hell det i pastagryten og rør godt om. Sausen vil stivne litt på grunn av eggeplommene. Server umiddelbart med revet parmesan.

Tips!

Italienernes beste tips til en god pastarett er å blande litt av kokevannet med den kokte pastaen før den blandes med sausen. Det gir en smidigere pastarett. Server gjerne med frisk timian.