Bents Pasta Carbonara med bacon

Tidsbruk 20 minutter
13 ingredienser
5524 planlagt
Bents Pasta Carbonara med bacon
Legg oppskrift
i handlelapp
Carbonaraen ble først laget i Roma, da allierte tropper okkuperte byen under andre verdenskrig – italienernes pasta mikset med amerikanernes egg og bacon.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

160 g
Bacon
1 ts
Timian, tørket
1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1,5 dl
Fløte
1 ss
Sitronsaft
200 g
Tørr tagliatelle (eller 400 g fersk)
2 stk
Eggeplommer
0,5 dl
Fløte
30 g
Parmesan
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Stek baconbitene i olje til de er gylne.

Trinn 2

Tilsett timian og finhakket løk og hvitløk og stek et par minutter til løken er myk og blank.

Trinn 3

Ha i fløte og kok opp. Smak til med sitronsaft, salt og masse nykvernet pepper.

Trinn 4

Kok pastaen i lettsaltet vann (1 ss salt pr. liter vann) i 3 minutter for fersk tagliatelle og 8-10 minutter for tørr. Hell av kokevannet og bland pastaen med ½ dl av kokevannet.

Trinn 5

Ha baconsausen over pastaen og bland godt.

Trinn 6

Visp sammen eggeplommer og fløte, hell det i pastagryten og rør godt om. Sausen vil stivne litt på grunn av eggeplommene. Server umiddelbart med revet parmesan.

Tips!

Italienernes beste tips til en god pastarett er å blande litt av kokevannet med den kokte pastaen før den blandes med sausen. Det gir en smidigere pastarett. Server gjerne med frisk timian.