Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Beer Can Chicken med rustikk potetstappe og tomatsalat

29 ingredienser
51 planlagt
Beer Can Chicken med rustikk potetstappe og tomatsalat
Klikk og dra
til kalenderen
En morsom og spektakulær måte å helgrille kylling på. Men det aller beste er smaken!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Stange-rub

2 ss
Malt paprika
1 ss
Hvitløkspulver
1 ss
Løkpulver
1 ss
Malt ingefær
1 ss
Chilipulver
1 ts
Kajennepepper
3 ss
Salt
3 ss
Sukker
2 ss
Nykvernet pepper

Kylling

1 stk
Hel rå Stange-kylling
1 boks
Øl
0,5 stk
Løk, delt i to
3 fedd
Hvitløk

Tomatsalat

1 kurv
Cherrytomater
1 stk
Sjalottløk
50 g
Apetina
2 ss
Hakket persille
1 ss
Frisk basilikum
2 ss
Balsamicoeddik
3 ss
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Rustikk potetstappe

1 kg
Nypoteter
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Laurbærblad
1 dl
Kremfløte
4 ss
Smør
2 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Gni inn kyllingen med krydderblandingen – både utenpå og inni. Spar noen ss krydderblanding til ølet.

Trinn 2

Åpne ølboksen og drikk halvparten av ølet. Bruk en skarp kniv og en saks til å fjerne toppen av boksen, ca. 5 cm fra toppen. (En uåpnet boks kan eksplodere!) Ha løk, hele hvitløksfedd og krydderblanding oppi resten av ølet i ølboksen. Hold kyllingen med åpningen ned og tre den over toppen av ølboksen slik at den setter seg godt oppå boksen. Dra beina på kyllingen fremover slik at kyllingen sitter på boksen uten å velte

Trinn 3

Sett kyllingen (på boksen) på indirekte varme på grillen. Ta ned lokket og grill kyllingen i 70-90 minutter. Sjekk at kyllingen er ferdig ved å se om beinet er begynt å bli bevegelig. Eller stikk et hull i låret på kyllingen og se om saften som renner ut er klar. La kyllingen hvile i 6-8 minutter før den skjæres opp.

Trinn 4

Potetstappe: Vask og kutt potetene i terninger. Behold skallet på. Ha poteter, hvitløksfedd delt i to og laurbær i en gryte. Dekk med vann. Kok opp, reduser varmen og la småkoke i ca. 15 minutter til potetene er møre.

Trinn 5

Hell av kokevannet i et stort litermål og kast laurbærbladet. Ha gryten med potetene og hvitløk tilbake på kokeplaten, som er skrudd ned eller av, og damp potetene tørre. Grovknus poteter og hvitløk sammen med fløten og nok av potetvannet til at du får en fin konsistens på stappen. Rør inn smør og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 6

Tomatsalat: Del cherrytomatene i to. Bland dem med finhakket sjalottløk, smuldret apetina, hakket persille og basilikumblader i en bolle. Tilsett olivenolje og balsamicoeddik og smak til med salt og nykvernet pepper.

OBS

Vær forsiktig når du drar kyllingen av boksen. Boksen og ”kraften” er skikkelig varm! Bruk grillhansker!

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Tilbehør
Dra ned i kalender