Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Beer Can Chicken med rustikk potetstappe og tomatsalat

Oppskrift på Beer Can Chicken med rustikk potetstappe og tomatsalat

En morsom og spektakulær måte å helgrille kylling på. Men det aller beste er smaken!

Inneholder 29 ingredienser
Handlet 46 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Kylling

1 stk Hel rå Stange-kylling
0,5 stk Løk, delt i to
1 boks Øl
3 fedd Hvitløk

Rustikk potetstappe

1 stk Laurbærblad
1 kg Nypoteter
4 fedd Hvitløk
1 klype Nykvernet pepper
1 dl Kremfløte
2 klype Salt
4 ss Smør

Stange-rub

1 ts Kajennepepper
1 ss Malt ingefær
1 ss Løkpulver
1 ss Hvitløkspulver
1 ss Chilipulver
2 ss Malt paprika
3 ss Salt
2 ss Nykvernet pepper
3 ss Sukker

Tomatsalat

50 g Apetina
1 ss Frisk basilikum
1 kurv Cherrytomater
2 ss Hakket persille
1 klype Nykvernet pepper
3 ss God olivenolje
1 klype Salt
2 ss Balsamicoeddik
1 stk Sjalottløk

Del vår Beer Can Chicken med rustikk potetstappe og tomatsalat oppskrift


Slik lager du Beer Can Chicken med rustikk potetstappe og tomatsalat

Trinn 1

Gni inn kyllingen med krydderblandingen – både utenpå og inni. Spar noen ss krydderblanding til ølet.

Trinn 2

Åpne ølboksen og drikk halvparten av ølet. Bruk en skarp kniv og en saks til å fjerne toppen av boksen, ca. 5 cm fra toppen. (En uåpnet boks kan eksplodere!) Ha løk, hele hvitløksfedd og krydderblanding oppi resten av ølet i ølboksen. Hold kyllingen med åpningen ned og tre den over toppen av ølboksen slik at den setter seg godt oppå boksen. Dra beina på kyllingen fremover slik at kyllingen sitter på boksen uten å velte

Trinn 3

Sett kyllingen (på boksen) på indirekte varme på grillen. Ta ned lokket og grill kyllingen i 70-90 minutter. Sjekk at kyllingen er ferdig ved å se om beinet er begynt å bli bevegelig. Eller stikk et hull i låret på kyllingen og se om saften som renner ut er klar. La kyllingen hvile i 6-8 minutter før den skjæres opp.

Trinn 4

Potetstappe: Vask og kutt potetene i terninger. Behold skallet på. Ha poteter, hvitløksfedd delt i to og laurbær i en gryte. Dekk med vann. Kok opp, reduser varmen og la småkoke i ca. 15 minutter til potetene er møre.

Trinn 5

Hell av kokevannet i et stort litermål og kast laurbærbladet. Ha gryten med potetene og hvitløk tilbake på kokeplaten, som er skrudd ned eller av, og damp potetene tørre. Grovknus poteter og hvitløk sammen med fløten og nok av potetvannet til at du får en fin konsistens på stappen. Rør inn smør og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 6

Tomatsalat: Del cherrytomatene i to. Bland dem med finhakket sjalottløk, smuldret apetina, hakket persille og basilikumblader i en bolle. Tilsett olivenolje og balsamicoeddik og smak til med salt og nykvernet pepper.

OBS

Vær forsiktig når du drar kyllingen av boksen. Boksen og ”kraften” er skikkelig varm! Bruk grillhansker!



Tilbehør



Dra ned i kalender