Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Beef Tikka

Oppskrift på Beef Tikka

En av de mest kjente indiske rettene, der "tikka" refererer til små kjøttstykker som blandes inn i marinaden. Serveres ofte med kylling, men denne retten er også fantastisk god med lam og vår favoritt – mørt og saftig biffkjøtt.

Tidsbruk 35 minutter
Inneholder 10 ingredienser
Handlet 547 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Ingredienser

2 pakke Ytrefilet av storfe ca 200 g Nordfjord
0,5 stk Løk
6 ss Yoghurt naturell Tine
4 dl Middagsris REMA 1000

Fra kjøkkenskapet ditt

1 ts Spisskummen
2 klype Gurkemeie
1 ts Garam Masala
1 ts Tandoori Masala
2 fedd Hvitløk
10 stk Grillpinner

Del vår Beef Tikka oppskrift


Slik lager du Beef Tikka

Trinn 1

Trinn 1

Bland alle krydder i en bolle sammen med yoghurt naturell og finhakket løk og hvitløk.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær kjøttet i passe store biter og bland det i marinaden. Dekk til og la det marinere i kjøleskapet en stund – gjerne i 4-6 timer.

Trinn 3

Trinn 3

Kok ris som anvist på pakken. Hvis du tilsetter gurkemeie får du en fin gulfarge. Ta kjøttbitene ut av marinaden og tre dem på grillpinner. Trykk bitene tett sammen. Stek spydene i varm panne i ca. 15 minutter. Pensle grillspydene med eventuell gjenværende marinade. Server med kokt ris.

Serveringsforslag

Fersk revet ingefær smaker godt i marinaden. Server gjerne med hjemmelaget raita og Tikka Masala saus evt. ferdig saus fra Patak's.


Dra ned i kalender