Beef Pasanda

Tidsbruk 70 minutter
12 ingredienser
244 planlagt
Beef Pasanda
Legg oppskrift
i handlelapp
Stormogulens favoritt! Pasanda, som betyr "favoritten", ble opprinnelig laget til de arabiske herskerne på det indiske subkontinentet. Denne retten finnes i ulike variasjoner – vi bruker møre biter av storfekjøtt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 pakke
Ytrefilet av storfe ca 200 g Nordfjord
2 ts
Ingefær
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
4 dl
Middagsris REMA 1000
2 ss
Olivenolje REMA 1000
3 dl
Hønsebuljong
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Koriander malt
1 ss
Spisskummen
1 ts
Gurkemeie
1 ts
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok ris som anvist på pakken. Hvis du tilsetter gurkemeie får du en fin gulfarge. Bland koriander, spisskummen, gurkemeie, pepper, kajennepepper, finhakket rødløk og hvitløk og revet ingefær i en bolle. Sett til side.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær kjøttet i biter og brun det i en gryte med litt olivenolje. Rør inn krydderblandingen og la det frese i ca. 1 minutt sammen med kjøttet.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett finhakket tomat sammen med buljong og kok opp. La det småkoke under lokk i ca. 40 minutter. (Retten blir bedre jo lenger den koker!) Fjern lokket og la det småkoke i ytterligere 20 minutter til sausen begynner å tykne. Smak til med salt. Server med kokt ris.

Serveringsforslag

Server med raita og cashewnøtter og gjerne frisk koriander.