Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Bearnaise

Oppskrift på Bearnaise

Kongen av sauser. Litt sennep i sausen gir en fin snert, samtidig som det gjør at sausen ikke skiller seg så lett.

Inneholder 6 ingredienser
Handlet 6 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Ingredienser

3 stk Eggeplommer
1,5 ss Estragoneddik
1,5 ts Dijonsennep
1 ss Finhakket frisk estragon

Fra kjøkkenskapet ditt

250 g Smør
1 klype Salt

Del vår Bearnaise oppskrift


Slik lager du Bearnaise

Trinn 1

Smelt smør i en liten gryte. Imens, pisk sammen eggeplommer, eddik og sennep i en stor bolle. Når væsken i smøret begynner å småkoke, rør i smøret i 1-2 minutter.

Trinn 2

Hell det smeltede smøret i eggeblandingen, litt etter litt, mens du stadig pisker. Smak til sausen med salt og frisk estragon.

Tips

Hvis du vil ha den tjukkere, ha sausen tilbake i gryta og varm opp litt til. Rør hele tiden, og pass veldig på at sausen ikke skiller seg. Fortsett å røre i 1 minutt etter at du har tatt sausen av varmen.



Passer godt til



Dra ned i kalender