BBQ svin ytrefilet med frisk potetsalat

Tidsbruk 50 minutter
10 ingredienser
18 planlagt
BBQ svin ytrefilet med frisk potetsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Så enkelt kan det gjøres: Grill ytrefileten, skjær kokte poteter i tykke skiver, grill dem forsiktig og bland med eddik og olje.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Svin ytrefilet

525 g
BBQ svin ytrefilet

Potetsalat

300 g
Poteter, løsvekt
0,8 stk
Stor grønn paprika
0,8 stk
Stor rød paprika
2,3 stk
Modne tomater
0,8 stk
Stor gul paprika
0,8 stk
Løk
3 ss
Hvitvinseddik
0,8 klype
Havsalt
1,5 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Kok potetene. Kutt grønnsakene i like store biter (ca. 1/2 cm) og ha dem i en bolle. Tilsett eddik og olje og rør forsiktig sammen. La blandingen stå i 30 minutter.

Trinn 2

Grill kjøttet på direkte varme, kun lenge nok til at det får en fin farge på alle sider. Flytt så kjøttet over til indirekte varme, sett i et steketermometer, legg på lokk og grill videre til kjernetemperaturen er på 68°C. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter.

Tips og råd:

Trinn 3

Skjær de kokte potetene i tykke skiver, eventuelt grill dem forsiktig. Bland potetene med grønnsaksblandingen og smak til med salt.

Trinn 4

Skjær kjøttet i skiver og server med frisk potetsalat.