BBQ-burger med bakt løk

Tidsbruk 60 minutter
20 ingredienser
186 planlagt
BBQ-burger med bakt løk
Legg oppskrift
i handlelapp
Hamburger kan være rask hverdagsmat, men kan også være noe langt mer. Legger du tid og kjærlighet i detaljene rundt – som hjemmelaget BBQ-saus og grønnsakslaw – blir dette et fullverdig festmåltid.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Burger

4 stk
King Size burger

Bbq saus

2 ss
Solsikkeolje
1 dl
Coca-cola
1 dl
Tomatketchup
0.5 dl
Soyasaus
1 ss
Hvitvinseddik
0.5 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Chilipepper
2 fedd
Hvitløk

Grønnsaksslaw

1 stk
Fennikel
0.5 stk
Hodekål
2 stk
Gulrot
100 g
Lettmajones
1 ss
Dijon sennep
1 stk
Sitron

Bakt løk

1 stk
Løk, 4-pk
6 ss
Olivenolje Primo Cutrera

Hamburgerbrød

2 ss
Smør
8 skive
Loff

Topp med

1 pakke
Hjertesalat

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place BBQ saus. Bland sammen solsikkeolje, coca cola, tomatketchup, soyasaus og hvitvinseddik.

Trinn 2

Trinn 2

Hakk rødløk, hvitløk og rød chili. Bland det med resten av ingrediensene til BBQ-sausen og kok det inn til en tykk saus.

Trinn 3

Trinn 3

Mise en place grønnsaksslaw

Trinn 4

Trinn 4

Skrell og riv alle grønnsakene til grønnsakslawen grovt. Dryss på litt salt og la det renne av seg i et dørslag i ca. 5 minutter. Klem ut væsken, bland de revne grønnsakene med majones og sennep og smak til med salt og sitron.

Trinn 5

Trinn 5

Bakt løk: Sett ovnen på 190°C. Skjær løk i tykke skiver, bland med olivenolje og stek i ovn i ca. 30 minutter til den er myk og gyllen. Smak til med salt og kald olivenolje.

Trinn 6

Trinn 6

Ha salt og pepper på burgerne og brun dem på begge sider i glovarm panne eller grill. Stek dem ferdige på stekebrett i ovnen i ca. 4 minutter.

Trinn 7

Trinn 7

Rist loffskiver i smør, ha på grønnsakslaw, salat, burger og løk. Topp med BBQ-saus. Suksess!