Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Banan med chili, ingefær og vanilje

Oppskrift på Banan med chili, ingefær og vanilje

Denne barnslig gode banandesserten med smaker av chili og ingefær er enkel å lage. Prøv selv!

Tidsbruk 40 minutter
Inneholder 9 ingredienser
Handlet 424 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Banan

1,5 ss Smør
1,5 stk Appelsin
0,4 stk Vaniljestang
0,8 stk Rød chili
0,8 ts Ingefær
22,5 g Sukker
1,5 stk Banan

Topp med

3 ss Seterrømme
0,8 klype Mynte

Del vår Banan med chili, ingefær og vanilje oppskrift


Slik lager du Banan med chili, ingefær og vanilje

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Tips og råd: "Mise en place"
Trinn 2

Trinn 2

Skrell og del bananene i 1 ½ cm tykke skiver. Smelt smøret i en vid panne og tilsett appelsinsaft, finkuttet chili og ingefær, vanilje og sukker. Kok opp og la koke i 2 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett bananskivene og fres dette godt sammen i 1 minutt.

Trinn 4

Trinn 4

Ta opp bananskivene og legg dem i små stabler på tallerkener. Kok inn laken til sirup. Fordel sirup på hver av bananstablene.

Trinn 5

Trinn 5

Pisk sammen rømme og topp hver stabel med sirup, krem og friske mynteblader. Med asiatiske smaker som chili og ingefær blir dette en skikkelig cross over med norsk seterrømme.

Serveringsforslag

Ingefærtips: Skiver av fersk ingefær trukket i kokende vann, servert med en sitronskive og honning, kan være godt for en sår hals.


Dra ned i kalender