Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Banan med chili, ingefær og vanilje

Tidsbruk 40 Minutter
9 Ingredienser
452 Planlagt
Banan med chili, ingefær og vanilje
Klikk og dra
til kalenderen
Denne barnslig gode banandesserten med smaker av chili og ingefær er enkel å lage. Prøv selv!

Velg antall personer

2 Voksne
2 barn

Ingredienser

Banan

1,5 stk
Banan
1,5 ss
Smør
1,5 stk
Appelsin
0,8 stk
Rød chili
0,8 ts
Ingefær
0,4 stk
Vaniljestang
22,5 g
Sukker

Topp med

3 ss
Seterrømme
0,8 klype
Mynte

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Skrell og del bananene i 1 ½ cm tykke skiver. Smelt smøret i en vid panne og tilsett appelsinsaft, finkuttet chili og ingefær, vanilje og sukker. Kok opp og la koke i 2 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett bananskivene og fres dette godt sammen i 1 minutt.

Trinn 4

Trinn 4

Ta opp bananskivene og legg dem i små stabler på tallerkener. Kok inn laken til sirup. Fordel sirup på hver av bananstablene.

Trinn 5

Trinn 5

Pisk sammen rømme og topp hver stabel med sirup, krem og friske mynteblader. Med asiatiske smaker som chili og ingefær blir dette en skikkelig cross over med norsk seterrømme.

Serveringsforslag

Ingefærtips: Skiver av fersk ingefær trukket i kokende vann, servert med en sitronskive og honning, kan være godt for en sår hals.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender