Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Bakt skrei med oliven, kapers og løk

Tidsbruk 50 minutter
12 ingredienser
179 planlagt
Bakt skrei med oliven, kapers og løk
Legg oppskrift
i handlelapp
Fiskekjøtt fra våre kalde farvann, en typisk middelhavsk smørblanding med kapers, oliven, løk og persille – og en eksotisk søtpotetpuré med smak av appelsin. Velbekomme!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Fisk

450 g
Skreifilet

Olivenblanding

1,5 stk
Egg
75 g
Smør
0,8 stk
Løk
1,5 ss
Kapers
0,4 glass
Sorte oliven
1,5 ss
Hakket persille

Søtpotetpuré

300 g
Søtpotet
0,2 stk
Appelsin, skall
0,8 ss
Smør
1,5 ss
Olivenolje
0,8 stk
Appelsin, saft

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place. Sett ovnen på 180°C, varmluft.

Trinn 2

Trinn 2

Ha salt og pepper på torsken og bak i ovnen i 8-10 minutter.

Tips og råd: Skreien

Trinn 3

Trinn 3

Kok eggene i ca. 8 minutter. Skrell og grovhakk dem. Smelt smør i en kjele. Tilsett finhakket løk og la det surre i 3-4 minutter. Tilsett de grovhakkede eggene, kapers og sorte oliven. Bland tilslutt inn finhakket persille.

Trinn 4

Trinn 4

Skrell og del søtpoteter i jevne biter. Kok dem møre i vann med appelsinskall. Hell av vannet og legg dem tilbake i kjelen og damp bort overflødig væske. Kjør søtpotetene i blender med smør, olje og appelsinjuice. Smak til med salt. Topp den bakte torsken med olivenblandingen og server med søtpotetpuré.