Bakt skrei med oliven, kapers og løk

Tidsbruk 50 minutter
12 ingredienser
192 planlagt
Bakt skrei med oliven, kapers og løk
Legg oppskrift
i handlelapp
Fiskekjøtt fra våre kalde farvann, en typisk middelhavsk smørblanding med kapers, oliven, løk og persille – og en eksotisk søtpotetpuré med smak av appelsin. Velbekomme!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Fisk

450 g
Skreifilet

Olivenblanding

1,5 stk
Egg
75 g
Smør
0,8 stk
Løk
1,5 ss
Kapers
0,4 glass
Sorte oliven
1,5 ss
Hakket persille

Søtpotetpuré

300 g
Søtpotet
0,2 stk
Appelsin, skall
0,8 ss
Smør
1,5 ss
Olivenolje
0,8 stk
Appelsin, saft

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place. Sett ovnen på 180°C, varmluft.

Trinn 2

Trinn 2

Ha salt og pepper på torsken og bak i ovnen i 8-10 minutter.

Tips og råd: Skreien

Trinn 3

Trinn 3

Kok eggene i ca. 8 minutter. Skrell og grovhakk dem. Smelt smør i en kjele. Tilsett finhakket løk og la det surre i 3-4 minutter. Tilsett de grovhakkede eggene, kapers og sorte oliven. Bland tilslutt inn finhakket persille.

Trinn 4

Trinn 4

Skrell og del søtpoteter i jevne biter. Kok dem møre i vann med appelsinskall. Hell av vannet og legg dem tilbake i kjelen og damp bort overflødig væske. Kjør søtpotetene i blender med smør, olje og appelsinjuice. Smak til med salt. Topp den bakte torsken med olivenblandingen og server med søtpotetpuré.