Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Bakt skrei med oliven, kapers og løk

Oppskrift på Bakt skrei med oliven, kapers og løk

Fiskekjøtt fra våre kalde farvann, en typisk middelhavsk smørblanding med kapers, oliven, løk og persille – og en eksotisk søtpotetpuré med smak av appelsin. Velbekomme!

Tidsbruk 50 minutter
Inneholder 12 ingredienser
Handlet 170 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Fisk

450 g Skreifilet

Olivenblanding

75 g Smør
0,8 stk Løk
1,5 stk Egg
0,4 glass Sorte oliven
1,5 ss Hakket persille
1,5 ss Kapers

Søtpotetpuré

0,8 ss Smør
0,2 stk Appelsin, skall
0,8 stk Appelsin, saft
1,5 ss Olivenolje
300 g Søtpotet

Del vår Bakt skrei med oliven, kapers og løk oppskrift


Slik lager du Bakt skrei med oliven, kapers og løk

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place. Sett ovnen på 180°C, varmluft.

Trinn 2

Trinn 2

Ha salt og pepper på torsken og bak i ovnen i 8-10 minutter.

Tips og råd: "Skrei"
Trinn 3

Trinn 3

Kok eggene i ca. 8 minutter. Skrell og grovhakk dem. Smelt smør i en kjele. Tilsett finhakket løk og la det surre i 3-4 minutter. Tilsett de grovhakkede eggene, kapers og sorte oliven. Bland tilslutt inn finhakket persille.

Trinn 4

Trinn 4

Skrell og del søtpoteter i jevne biter. Kok dem møre i vann med appelsinskall. Hell av vannet og legg dem tilbake i kjelen og damp bort overflødig væske. Kjør søtpotetene i blender med smør, olje og appelsinjuice. Smak til med salt. Topp den bakte torsken med olivenblandingen og server med søtpotetpuré.


Dra ned i kalender