Bakt sellerirot med urte- og hvitløksmør

Tidsbruk 120 minutter
9 ingredienser
185 planlagt
Bakt sellerirot med urte- og hvitløksmør
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne vegetarretten tar tid å lage, men er så absolutt verd innsatsen! Bruk ventetiden til noe fint, og gled deg til en annerledes smaksopplevelse.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Helbakt sellerirot

4 stk
Sellerirot
2 dl
Gresskarkjerner
1 dl
Olivenolje
300 g
Grovt salt
1 ss
Solsikkeolje

Urte- og hvitløksmør

1 dl
Friske urter
1 ss
Sitron, saft
200 g
Smør
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Vask og rens sellerirøttene. Kutt av bunnen ved rotenden slik at de står stødig. Smør dem inn med olivenolje.

Trinn 2

Spre grovt salt utover et stekebrett og plasser sellerirøttene på saltet med rotenden ned. Bak sellerirøttene i 1 ½ - 2 timer til de er møre. Avkjøl litt.

Trinn 3

Skjær lokket av sellerirøttene og grav ut sellerirotkjøttet med en skje. Stek gresskarkjernene i solsikkeolje i en stekepanne i 3 minutter til de er gylne og popper i pannen. Avkjøl på kjøkkenpapir.

Trinn 4

Du kan bruke urter som persille, dill, gressløk eller basilikum, alene eller blandet. Bland mykt smør med finhakket hvitløk, hakkede urter og sitronsaft. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 5

Bland sellerirotkjøttet med urte- og hvitløksmøret og ha det tilbake i skallene. Topp med ristede gresskarkjerner og server med godt brød.