Bakt søtpotet med avokado og chevre

Tidsbruk 75 minutter
14 ingredienser
315 planlagt
Bakt søtpotet med avokado og chevre
Legg oppskrift
i handlelapp
Søtpotet passer veldig godt sammen med deilig, frisk geitost – chevre. Du kan også bruke Snøfrisk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Bakt søtpotet med avokado og chevre

2 stk
Søtpotet
1 neve
Valnøtter
2 stk
Avokado
2 stk
Tomater
4 stang
Vårløk
1 stk
Rød chili
120 g
Chevre
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Dressing

1 ss
Sesamolje
0,5 ts
Soyasaus
1 ss
Rødvinseddik
0,5 stk
Sjalottløk
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200°C. Bak søtpotetene i 45 minutter – til de er gjennombakt og skinnet litt rynkete. Avkjøl noe, riv av skinnet og skjær i skiver. Legg utover på et fat.

Trinn 2

Rist nøttene i en tørr panne i 1-2 minutter. Hakk dem. Hakk tomater og vårløk. Del avokadoene i to, fjern steinen og ta ut kjøttet med en skje. Skjær i skiver.

Trinn 3

Fordel tomater, vårløk og avokado over søtpotetene.

Trinn 4

Lag dressing ved å blande olivenolje, sesamolje, soyasaus, eddik og finhakket sjalottløk. Hell over salaten. Krydre med litt salt og pepper. Dryss over finhakket chili, hakkede nøtter og chevre i biter.

Tips

Bak gjerne mye søtpotet av gangen. Det tar litt tid, men de kan oppbevares i kjøleskap og smaker godt som tilbehør til fisk og kjøtt.