Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Bakt søtpotet med avokado og chevre

Tidsbruk 75 Minutter
14 Ingredienser
8 Planlagt
Bakt søtpotet med avokado og chevre
Klikk og dra
til kalenderen
Søtpotet passer veldig godt sammen med deilig, frisk geitost – chevre. Du kan også bruke Snøfrisk.

Velg antall personer

2 Voksne
2 barn

Ingredienser

Bakt søtpotet med avokado og chevre

2 stk
Søtpotet
1 neve
Valnøtter
2 stk
Avokado
2 stk
Tomater
4 stang
Vårløk
1 stk
Rød chili
120 g
Chevre
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Dressing

1 ss
Sesamolje
0,5 ts
Soyasaus
1 ss
Rødvinseddik
0,5 stk
Sjalottløk
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200°C. Bak søtpotetene i 45 minutter – til de er gjennombakt og skinnet litt rynkete. Avkjøl noe, riv av skinnet og skjær i skiver. Legg utover på et fat.

Trinn 2

Rist nøttene i en tørr panne i 1-2 minutter. Hakk dem. Hakk tomater og vårløk. Del avokadoene i to, fjern steinen og ta ut kjøttet med en skje. Skjær i skiver.

Trinn 3

Fordel tomater, vårløk og avokado over søtpotetene.

Trinn 4

Lag dressing ved å blande olivenolje, sesamolje, soyasaus, eddik og finhakket sjalottløk. Hell over salaten. Krydre med litt salt og pepper. Dryss over finhakket chili, hakkede nøtter og chevre i biter.

Tips

Bak gjerne mye søtpotet av gangen. Det tar litt tid, men de kan oppbevares i kjøleskap og smaker godt som tilbehør til fisk og kjøtt.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender