Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Bakt søtpotet med avokado og chevre

Oppskrift på Bakt søtpotet med avokado og chevre

Søtpotet passer veldig godt sammen med deilig, frisk geitost – chevre. Du kan også bruke Snøfrisk.

Tidsbruk 75 minutter
Inneholder 14 ingredienser
Handlet 4 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Bakt søtpotet med avokado og chevre

1 klype Salt
2 stk Tomater
1 neve Valnøtter
2 stk Avokado
4 stang Vårløk
1 stk Rød chili
120 g Chevre
1 klype Nykvernet pepper
2 stk Søtpotet

Dressing

0,5 ts Soyasaus
1 ss Sesamolje
0,5 stk Sjalottløk
2 ss Olivenolje
1 ss Rødvinseddik

Del vår Bakt søtpotet med avokado og chevre oppskrift


Slik lager du Bakt søtpotet med avokado og chevre

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200°C. Bak søtpotetene i 45 minutter – til de er gjennombakt og skinnet litt rynkete. Avkjøl noe, riv av skinnet og skjær i skiver. Legg utover på et fat.

Trinn 2

Rist nøttene i en tørr panne i 1-2 minutter. Hakk dem. Hakk tomater og vårløk. Del avokadoene i to, fjern steinen og ta ut kjøttet med en skje. Skjær i skiver.

Trinn 3

Fordel tomater, vårløk og avokado over søtpotetene.

Trinn 4

Lag dressing ved å blande olivenolje, sesamolje, soyasaus, eddik og finhakket sjalottløk. Hell over salaten. Krydre med litt salt og pepper. Dryss over finhakket chili, hakkede nøtter og chevre i biter.

Tips

Bak gjerne mye søtpotet av gangen. Det tar litt tid, men de kan oppbevares i kjøleskap og smaker godt som tilbehør til fisk og kjøtt.



Passer godt til



Dra ned i kalender