Bakt paprika på hvitløkstoast

Tidsbruk 20 minutter
11 ingredienser
20 planlagt
Bakt paprika på hvitløkstoast
Legg oppskrift
i handlelapp
Den italienske bruschettaen med tomat får en utfordrer! Forsøk denne varianten med bakt paprika.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

2 stk
Røde paprika
3 fedd
Hvitløk
1 stk
Chili
1 ss
Finhakket timian
1 ss
Sitronsaft
1 stk
Baguette
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Del paprika i to og fjern frø og innmat. Del i biter på ca. 1 cm. Ha i kjele sammen med finhakket hvitløk, chili og timian, olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og kvernet pepper. Kok opp under lokk og la putre til paprikaen er mør – ca. 5 minutter. Avkjøl.

Trinn 2

Varm stekeovnen til 230 grader varmluft. Kjør olivenolje og hvitløk i en blender til hvitløksolje. Skjær baguette i tunne skiver. Gjerne litt under 1 cm. Pensle med hvitløksolje på begge sider og stek på stekebrett i 4–5 minutter til lysebrune. Avkjøl.

Trinn 3

Sil av laken fra paprikaen. Topp baguetteskivene med paprika og server umiddelbart.