Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Bakt laks med smørsaus

Tidsbruk 45 minutter
11 ingredienser
520 planlagt
Bakt laks med smørsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Ved å ovnsbake filetene på under hundre grader beholder kjernen den rene, oransje laksefargen. Fisken får også en fast, fin konsistens. Brokkolibuketter og dillsmørsaus gir retten et klassisk preg.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Laks

450 g
Salmalaks
0,8 ss
Smør

Smørsaus

0,8 stk
Sjalottløk
1,5 dl
Hvitvin, Riesling (Kan erstattes med vann + litt sitronsaft)
1,5 dl
Fløte
187,5 g
Smør
0,4 stk
Sitron
0,8 ss
Finhakket gressløk

Brokkoli

0,8 stk
Brokkoli
1,5 ss
Smør

Garnityr

0,8 glass
Sort lodderogn

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place. Sett ovnen på varmluft 90°C.

Trinn 2

Trinn 2

Laksen legges på et smurt stekebrett eller i en ildfast form, saltes og bakes i ca. 15-20 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Saus: Finhakk sjalottløk og ha den i en kjele sammen med vinen. Kok opp og reduser til nesten all væske er borte. Tilsett fløte, kok opp og reduser til halvparten. Ta sausen av varmen og rør inn smør, litt etter litt. Smak til med salt og sitron. Bland inn finhakket gressløk rett for servering.

Trinn 4

Del brokkolien i buketter og ha dem i kokende lettsaltet vann tilsatt smør (2 ss pr. brokkoli). Brokkolien skal ikke kokes helt mør, kun gis en rask forvelling – ca. 2 minutter. Server den bakte laksen med brokkoli og smørsaus og svart lodderogn.

Serveringsforslag

Bruk gjerne steketermometer når du baker laksen, da blir den perfekt! Laksen skal ha en kjernetemperatur på 50°C.