Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Bakt laks med smørsaus

Oppskrift på Bakt laks med smørsaus

Ved å ovnsbake filetene på under hundre grader beholder kjernen den rene, oransje laksefargen. Fisken får også en fast, fin konsistens. Brokkolibuketter og dillsmørsaus gir retten et klassisk preg.

Tidsbruk 45 minutter
Inneholder 11 ingredienser
Handlet 518 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Brokkoli

0,8 stk Brokkoli
1,5 ss Smør

Garnityr

0,8 glass Sort lodderogn

Laks

0,8 ss Smør
450 g Salmalaks

Smørsaus

1,5 dl Fløte
0,4 stk Sitron
1,5 dl Hvitvin, Riesling (Kan erstattes med vann + litt sitronsaft)
0,8 ss Finhakket gressløk
187,5 g Smør
0,8 stk Sjalottløk

Del vår Bakt laks med smørsaus oppskrift


Slik lager du Bakt laks med smørsaus

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place. Sett ovnen på varmluft 90°C.

Trinn 2

Trinn 2

Laksen legges på et smurt stekebrett eller i en ildfast form, saltes og bakes i ca. 15-20 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Saus: Finhakk sjalottløk og ha den i en kjele sammen med vinen. Kok opp og reduser til nesten all væske er borte. Tilsett fløte, kok opp og reduser til halvparten. Ta sausen av varmen og rør inn smør, litt etter litt. Smak til med salt og sitron. Bland inn finhakket gressløk rett for servering.

Trinn 4

Del brokkolien i buketter og ha dem i kokende lettsaltet vann tilsatt smør (2 ss pr. brokkoli). Brokkolien skal ikke kokes helt mør, kun gis en rask forvelling – ca. 2 minutter. Server den bakte laksen med brokkoli og smørsaus og svart lodderogn.

Serveringsforslag

Bruk gjerne steketermometer når du baker laksen, da blir den perfekt! Laksen skal ha en kjernetemperatur på 50°C.


Dra ned i kalender