Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Bakt laks med grønnkål

Oppskrift på Bakt laks med grønnkål

Laks, eple og fennikel, som er en svært god match, blir her innrammet av en syrlig smørsaus.

Tidsbruk 60 minutter
Inneholder 16 ingredienser
Handlet 10 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Grønnkål

1 ss Smør
1 stk Grønnkål

Grønnsaksblanding

1 stk Fennikel
1 stk Løk
1 stk Eple, Granny Smith
1 ss Solsikkeolje

Laks

1 klype Salt
0,5 stk Sitron, skall og saft
500 g Laksefilet naturell
1 ss Smør

Smørsaus

1 stk Løk
1 dl Kremfløte
1 potte Gressløk
100 g Lodderogn, sort
300 g Smør
1 dl Hvitvin

Del vår Bakt laks med grønnkål oppskrift


Slik lager du Bakt laks med grønnkål

Trinn 1

Legg laksen på et stekebrett og pensle med smeltet smør. Krydre fisken med salt og revet sitronskall. Bak laksen på 120 °C i ca. 15 minutter.

Trinn 2

Skjær vekk den grove stilken på grønnkålen. Kok bladene i smørvann i ca. 2 minutter. Legg dem på rist og stek i ovn på 120 °C i ca. 10-15 minutter, da blir de sprø.

Trinn 3

Kutt fennikel, løk og eple i terninger. Stek løken i olje i en kasserolle i ca. 6 minutter. Tilsett fennikel og stek i 2 minutter til. Vend så inn eple og fres i enda ett minutt til alt blir mørt.

Trinn 4

Smørsaus: Kok opp finkuttet løk og hvitvin, reduser til halvparten, tilsett fløte og kok inn til halvparten igjen. Pisk inn smør i terninger og tilsett gressløk og rogn. Smak til med presset sitron.

Sunnhetsveilederen ™

Karbohydrater (20,1g) herav Sukkerarter (19,3g)
Fiber (8,1g)
Protein (42,2g)

Verdier er angitt pr. voksen person.

Se utfyllende informasjon

  • Karbohydrater (20,1g) herav Sukkerarter (19,3g) Fiber (8,1g) Protein (42,2g)

Verdiene som er oppgitt i Sunnhetsveilederen ™ gjelder ved publisering. Vi tar forbehold om at det kan oppstå avvik fra de oppgitte verdiene dersom leverandører endrer ingrediensenes vekt eller innhold. Les mer om Sunnhetsveilederen™ her.


Dra ned i kalender