Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Bakt laks med grønnkål

Tidsbruk 60 minutter
16 ingredienser
11 planlagt
Bakt laks med grønnkål
Legg oppskrift
i handlelapp
Laks, eple og fennikel, som er en svært god match, blir her innrammet av en syrlig smørsaus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Laks

500 g
Laksefilet naturell
0,5 stk
Sitron, skall og saft
1 ss
Smør
1 klype
Salt

Grønnkål

1 stk
Grønnkål
1 ss
Smør

Grønnsaksblanding

1 stk
Fennikel
1 stk
Løk
1 stk
Eple, Granny Smith
1 ss
Solsikkeolje

Smørsaus

1 stk
Løk
1 dl
Kremfløte
1 potte
Gressløk
100 g
Lodderogn, sort
1 dl
Hvitvin
300 g
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Legg laksen på et stekebrett og pensle med smeltet smør. Krydre fisken med salt og revet sitronskall. Bak laksen på 120 °C i ca. 15 minutter.

Trinn 2

Skjær vekk den grove stilken på grønnkålen. Kok bladene i smørvann i ca. 2 minutter. Legg dem på rist og stek i ovn på 120 °C i ca. 10-15 minutter, da blir de sprø.

Trinn 3

Kutt fennikel, løk og eple i terninger. Stek løken i olje i en kasserolle i ca. 6 minutter. Tilsett fennikel og stek i 2 minutter til. Vend så inn eple og fres i enda ett minutt til alt blir mørt.

Trinn 4

Smørsaus: Kok opp finkuttet løk og hvitvin, reduser til halvparten, tilsett fløte og kok inn til halvparten igjen. Pisk inn smør i terninger og tilsett gressløk og rogn. Smak til med presset sitron.