Bakt laks med grønnkål

Tidsbruk 60 minutter
16 ingredienser
86 planlagt
Bakt laks med grønnkål
Legg oppskrift
i handlelapp
Laks, eple og fennikel, som er en svært god match, blir her innrammet av en syrlig smørsaus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Laks

500 g
Laksefilet naturell
0,5 stk
Sitron, skall og saft
1 ss
Smør
1 klype
Salt

Grønnkål

1 stk
Grønnkål
1 ss
Smør

Grønnsaksblanding

1 stk
Fennikel
1 stk
Løk
1 stk
Eple, Granny Smith
1 ss
Solsikkeolje

Smørsaus

1 stk
Løk
1 dl
Kremfløte
1 potte
Gressløk
100 g
Lodderogn, sort
1 dl
Hvitvin
300 g
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Legg laksen på et stekebrett og pensle med smeltet smør. Krydre fisken med salt og revet sitronskall. Bak laksen på 120 °C i ca. 15 minutter.

Trinn 2

Skjær vekk den grove stilken på grønnkålen. Kok bladene i smørvann i ca. 2 minutter. Legg dem på rist og stek i ovn på 120 °C i ca. 10-15 minutter, da blir de sprø.

Trinn 3

Kutt fennikel, løk og eple i terninger. Stek løken i olje i en kasserolle i ca. 6 minutter. Tilsett fennikel og stek i 2 minutter til. Vend så inn eple og fres i enda ett minutt til alt blir mørt.

Trinn 4

Smørsaus: Kok opp finkuttet løk og hvitvin, reduser til halvparten, tilsett fløte og kok inn til halvparten igjen. Pisk inn smør i terninger og tilsett gressløk og rogn. Smak til med presset sitron.