Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Bakt løk

Oppskrift på Bakt løk

Løk får en helt særegen sødme når den bakes i ovn, og er spesielt godt til biff.

Tidsbruk 35 minutter
Inneholder 5 ingredienser
Handlet 18 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Bakt løk

6 stk Mellomstore løk
0,4 potte Finhakket persille
1,5 klype Nykvernet sort pepper
1,5 klype Salt
1,5 ss Kaldpresset olivenolje

Del vår Bakt løk oppskrift


Slik lager du Bakt løk

Trinn 1

Vask og del løk med skallet på. Stek løken i litt olje i en stekepanne med snittflaten ned til den er sort/brent.

Trinn 2

Legg den deretter over i en ildfast form med skallet ned. Dryss litt salt på den stekte/brente flaten, bak deretter løken i ovnen til den er mør, i ca. 20 minutter på 180°C.

Trinn 3

Avkjøl noe og fjern deretter skallet. Vend løken i en skål sammen med olivenolje, litt finhakket persille, salt og nykvernet sort pepper.


Dra ned i kalender