Bakt løk

Tidsbruk 35 minutter
5 ingredienser
58 planlagt
Bakt løk
Legg oppskrift
i handlelapp
Løk får en helt særegen sødme når den bakes i ovn, og er spesielt godt til biff.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

6 stk
Mellomstore løk
0,4 potte
Finhakket persille
1,5 ss
Kaldpresset olivenolje
1,5 klype
Salt
1,5 klype
Nykvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Vask og del løk med skallet på. Stek løken i litt olje i en stekepanne med snittflaten ned til den er sort/brent.

Trinn 2

Legg den deretter over i en ildfast form med skallet ned. Dryss litt salt på den stekte/brente flaten, bak deretter løken i ovnen til den er mør, i ca. 20 minutter på 180°C.

Trinn 3

Avkjøl noe og fjern deretter skallet. Vend løken i en skål sammen med olivenolje, litt finhakket persille, salt og nykvernet sort pepper.