Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Bakt kongekrabbe med soyasirup

Oppskrift på Bakt kongekrabbe med soyasirup

Kongekrabbe er en av de fineste råvarene vi har. Tilført smaker av soya, ingefær, chili og sitron får denne retten et asiatisk preg.

Tidsbruk 20 minutter
Inneholder 8 ingredienser
Handlet 111 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Garnityr

0,8 pakke Ruccula
0,8 stk Sitron

Kongekrabbe

600 g Kongekrabbe
1,5 ss Olivenolje

Soyasirup

0,8 ts Ingefær
75 g Sukker
1,1 dl Soyasaus
0,4 stk Rød chili

Del vår Bakt kongekrabbe med soyasirup oppskrift



Slik lager du Bakt kongekrabbe med soyasirup

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place. Tin kongekrabben. Sett ovnen på 200°C.

Trinn 2

Trinn 2

Smelt sukkeret i en kjele på svak varme til det blir lys karamell. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Dersom du gjør det kan sukkeret krystallisere seg. Tilsett soyasaus og kok til karamellen løser seg opp. Tilsett revet ingefær og finhakket chili og avkjøl.

Trinn 3

Trinn 3

Del kongekrabben i 2 på langs. Legg krabben utover et stekebrett eller i ildfast form, ha på olivenolje og krydre med salt og pepper. Bak krabben i ovnen i ca. 5 minutter. Hvis du bruker ferdigkokt kongekrabbe kan du forkorte tiden i ovnen med 1 minutt og evt. ha på litt mer olivenolje. Press over litt sitron og strø finrevet sitronskall (den gule delen av skallet) over krabben når den er ferdigstekt. Hell soyasirupen over og ha litt ruccula på toppen ved servering.

Serveringsforslag

Bruk en sagtannet kniv når du splitter kongekrabben. Da går det lettere.


Dra ned i kalender