Torta Pasqualina

Torta Pasqualina – den tradisjonelle, italienske påskepaien! En herlig, enkel middag som også passer utmerket til frokost eller som turmat.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Deig: Ha litt salt i melet og bland inn vann (1,5 dl per 300 g hvetemel) og 1/2 av oljen. Elt sammen for hånd eller med kjøkkenmaskin til en smidig deig. La den ligge kaldt i plastfolie i kjøleskapet mens du lager fyllet. Forvarm stekeovn til 180°C.
Trinn 2
Fyll: Skjær løk i skiver og finhakk hvitløk. Fres det blankt i en panne med litt olje. Vend inn vasket og grovt hakket spinat. La spinaten så vidt bli varm. Bland lettrømme med sammenpisket egg (2/6), litt salt, pepper og revet parmesan. Spar evt. litt til å drysse over den nystekte paien.
Trinn 3
Kjevle deigen tynn – bruk gjerne plastfolie over og under, det gjør jobben enklere.
Trinn 4
Ta av det ene laget med folie og brett deigen godt oppover kantene på en ildfast form. Fjern det andre laget med folie og forstek paien til den begynner å bli gyllen, ca. 10-15 minutter.
Trinn 5
Fordel løk- og spinatblandingen i bunnen og hell over rømmeblandingen så den dekker hele formen. Lag små fordypninger i formen og knekk et egg i hvert hull. Legg på et lokk av aluminiumsfolie og bak videre til eggene har satt seg. Dryss persille over og server.