Torta Pasqualina | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Torta Pasqualina

4.0 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
147 planlagt
Torta Pasqualina

Torta Pasqualina – den tradisjonelle, italienske påskepaien! En herlig, enkel middag som også passer utmerket til frokost eller som turmat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

0.5 pk
Parmigiano reggiano
1 stk
Løk
1 potte
Persille
1 pose
Bladspinat
1 stk
Lettrømme
6 stk
Egg
2 fedd
Hvitløk
2 stk
Aluminiumsfolie
4 ss
Olivenolje
300 gr
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Deig: Ha litt salt i melet og bland inn vann (1,5 dl per 300 g hvetemel) og 1/2 av oljen. Elt sammen for hånd eller med kjøkkenmaskin til en smidig deig. La den ligge kaldt i plastfolie i kjøleskapet mens du lager fyllet. Forvarm stekeovn til 180°C.

Trinn 2

Fyll: Skjær løk i skiver og finhakk hvitløk. Fres det blankt i en panne med litt olje. Vend inn vasket og grovt hakket spinat. La spinaten så vidt bli varm. Bland lettrømme med sammenpisket egg (2/6), litt salt, pepper og revet parmesan. Spar evt. litt til å drysse over den nystekte paien.

Trinn 3

Kjevle deigen tynn – bruk gjerne plastfolie over og under, det gjør jobben enklere.

Trinn 4

Ta av det ene laget med folie og brett deigen godt oppover kantene på en ildfast form. Fjern det andre laget med folie og forstek paien til den begynner å bli gyllen, ca. 10-15 minutter.

Trinn 5

Fordel løk- og spinatblandingen i bunnen og hell over rømmeblandingen så den dekker hele formen. Lag små fordypninger i formen og knekk et egg i hvert hull. Legg på et lokk av aluminiumsfolie og bak videre til eggene har satt seg. Dryss persille over og server.