Sorenskriverfruens kaffekaker

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Ha i egg og bland godt. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland med det våte. Del deigen i like emner. Trilles til pølser like lange som stekebrettet. Fordel på to bakepapirkledde stekebrett og trykk pølsene litt flate med fingrene.
Trinn 2
Stekes på midterste rille ved 175℃ over- og undervarme i ca. 10–15 minutter.
Trinn 3
I mellomtiden: Bland sammen melis og vann og ha den i en plastpose. Klipp ca. 0,5 cm stort hull i den ene spissen.
Trinn 4
Når kakestengene er ferdigstekt, påføres melis i en tykk stripe på midten av hver stang. Smør det litt utover, men ikke helt ut. Skjær kakestengene på skrå i ca. 2 cm tykke kaker. Avkjøl på rist.
Oppskriften gir 6 stenger.