Hopp til innhold

Sandkaker

4.5 i snitt
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
5 ingredienser
68 planlagt
Sandkaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Kom i julestemning med denne klassiske julebaksten. Sandkaker spises som de er eller serveres som en dessert fylt med krem og bær.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

180 g
Melis
1 stk
Egg
75 g
Skåldede, malte mandler
200 g
Smør (gjerne 50/50 smør og margarin)
350 g
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Pisk romtemperert smør og melis hvitt og luftig. Ha i egg og bland godt. Bland det tørre med det det våte til en fin deig. Sett deigen kjølig et par timer.

Trinn 2

Trill ut deigen til en del opp i små emner og trill ut til små kuler. Én kule til hver sandkakeform. Trykk deigen ut i formene. Smør gjerne formene først med smør og semulegryn eller formfett. Da slipper kakene formen lett.

Trinn 3

Stekes på midterste rille ved 180℃ med over- og undervarme til lysebrune og gylne i kantene – ca. 10–15 minutter. Avkjøl litt på rist. Snu formene opp ned på et rent kjøkkenhåndkle.

Oppskriften gir ca. 40 stk.