Saftige kanelboller med nøttekaramell | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Saftige kanelboller med nøttekaramell

Saftige kanelboller med nøttekaramell

Ingen vurderinger
Saftige kanelboller med nøttekaramell
Dette er min absolutte favorittbakst-oppskrift. Her har jeg en kombinasjon av karamell på undersiden av bollene, kanelfyll og kremostglasur på toppen. Jeg kunne spist disse bollene hver eneste dag!

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Bolledeig

1 stk
Egg til pensling
0.5 pk
Fersk gjær
2 ts
Kardemomme
2 dl
Melk
450 gr
Hvetemel
50 gr
Sukker
0.5 ts
Salt
75 gr
Smør, romtemperert

Sticky Nøttekaramell

0.3 dl
Sirup
50 gr
Brunt sukker
50 gr
Valnøtter, hakket
50 gr
Smør
1 klype
Salt

Kanelfyll

3 ss
Brunt sukker
50 gr
Mykt smør
2 ss
Kanel
1 klype
Salt

Kremostglasur

150 gr
Kremost
1 ts
Vaniljesukker
2 ts
Sitronsaft
100 gr
Melis
75 gr
Mykt smør

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Bolledeig: I en kjøkkenmaskinbolle har du mel, sukker, gjær, salt og kardemomme. Gjæren smuldrer du bare i, men pass på å ikke legg saltet oppå gjæren. Salt dreper nemlig gjær. Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent, ca. 30-35 grader. Hell melk/eggblandingen sammen med de tørre ingrediensene og elt med eltekrok i 10 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen. Om du har en kitchenAid maskin så bruk hastighet 2. Når det har gått 10 minutter så tilsetter du smør i terninger. Jeg pleier å dra ned deig fra eltekroken før jeg tilsetter smør slik at det fordeler seg fint i deigen. Når du har tilsatt alt smøret så skal deigen elte i 15 minutter på hastighet 2. De siste 5 minuttene satt jeg hastigheten litt opp til hastighet 4 (medium). Det er altså alfa omega at gjærbakst får elte lenge, da får du en god deig! Så pliis ikke skip denne prosessen. Smør en bolle med litt olje og ha deigen i. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1-1,5 time. Sett bollen gjerne et lunt sted, da tar heveprosessen litt kortere tid. Det er vanskelig å si eksakt hevetid siden det kommer an på hvor varmt det er hjemme hos deg. Det viktigste er at deigen skal ha doblet seg når den er ferdig. (lag fyllet og sticky nøttekaramell mens deigen hever) Velt deigen ut på en lettmelet kjøkkenbenk og kjevle ut en stor rektangel. Smør fyllet utover (det er digg med mye fyll) Rull deigen sammen til en stor og stram pølse og kutt i 12 emner. Plasser snurrene i en form som er ca. 30 x 20 cm (min er 33 x 22,9 cm). Dekk med plastfolie og la etterheve i ca. 30-40 minutter eller til du ser at snurrene har blitt store og fine. Pensle med egg og stek på 180 varmluft grader i ca. 15-18 minutter. Når bollene er avkjølte så kan du smøre et godt lag med glasur over bollene.

 2. Trinn 2

  Sticky Nøttekaramell: Ha alle ingrediensene utenom nøttene i en liten kjele og kok opp. Kle en 23 x 33 cm form med bakepapir og hell sausen i. Strø over hakkede valnøtter. Sett formen til side mens du gjør klar bollene. Gjør denne prosessen mens bolledeigen hever.

 3. Trinn 3

  Kanelfyll: Rør sammen smør, brunt sukker, kanel og salt. Rør til alt blander seg og sett til side. Fortsett med bollene.

 4. Trinn 4

  Kremostglasur: I en bolle har du alle ingrediensene. Bruk en stavmikser til å mikse alt godt sammen til du får en fløyelsmyk krem.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/