Hopp til innhold

Smuldrepai med eple og karamell

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
261 planlagt
Smuldrepai med eple og karamell

Epler, rosiner og karamell er en fantastisk smakskombinasjon. Lag denne smuldrepaien og smak selv!

Antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Epler

6 stk
Epler
2 ss
Smør til ildfast form
4 ss
Brunt sukker (evt. vanlig sukker)
50 gr
Rosiner
1 stk
Sitron, saft

Crumble

150 gr
Smør
150 gr
Hvetemel
1 ts
Vaniljesukker
0.5 ts
Bakepulver
0.5 stk
Egg

Lys karamell

150 gr
Sukker
1 dl
Fløte
1 dl
Vann

Server med

3 dl
Rømme

Slik gjør du

Trinn 1

Hell det over i formen og fordel jevnt. Smuldre sammen alle ingrediensene til crumble med fingrene og fordel den over eplene. Stek i ovn ved 200°C i 25 minutter til det er gyllent.

Trinn 2

Sett ovnen på 200°C. Skjær eplene i båter, fjern kjernene. Smør en ildfast form med kaldt smør. Ha epler, sukker, rosiner og sitronsaft i en kjele. Kok i 5 minutter slik at eplene begynner å bli møre.

Trinn 3

Smelt sukkeret i en kjele på svak varme til det blir lys karamell. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Ha i vannet. Sett straks på lokk og trekk kjelen til side. La stå i 5 minutter. Ha i fløten og kok til tyktflytende karamell – ca. 5 minutter med koking.

Trinn 4

Hell karamellen over eplene i formen. Server gjerne med pisket rømme, fløte eller vaniljeis.