Pai med blåbær og valnøtter
Grillkvelden blir perfekt når du også kan servere en sommerlig dessertkake til. Denne tar litt tid å lage, men vi lover at det er verdt det.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Smuldre mykt smør i hvetemelet. Bland i sukker, revet sitronskall og til slutt eggeplommene. Kna deigen raskt sammen. Har du foodprosessor, kan du ha i alle ingrediensene på én gang og kjøre på full hastighet med hakkekniv til deigen samler seg.
-
Trinn 2
Ha blåbær og valnøtter i en bolle. Bland sukker, maisennamel, sitronskall, sitronsaft og kanel i en annen liten bolle. Hell blandingen over blåbærene og bland lett sammen.
-
Trinn 3
Kjevle ut deigen på et stykke bakepapir på arbeidsbenken. Det gjør ingenting om du får en ujevn kant på deigen eller at deigen henger litt utover kanten på bakepapiret. Legg bakepapiret med deigen på et stekebrett.
-
Trinn 4
Fordel fyllet i en sirkel over deigen, men behold en «bærfri sone» på ca. 5 cm rundt kanten. Fordel smørbitene over fyllet og brett kanten av deigen inn over fyllet. Pensle kanten av deigen med egg og strø deretter over sukker.
-
Trinn 5
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter til bunnen er gyllen.
-
Trinn 6
La kaken kjøle helt ned før den spises. Server gjerne med en kule vaniljeis oppå.