Hopp til innhold

Pai med bacon, potet og blåmuggost

Ingen vurderinger
Tidsbruk 80 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
389 planlagt
Pai med bacon, potet og blåmuggost

Pai i hjerter? Om du ikke allerede har en familie av paielskere, har du en gyllen mulighet her. Bacon og blåmuggost er en suveren kombinasjon, som sørger for en virkelig smaksrik og fyldig pai.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4 stk
Egg til fyll
1 stk
Strynbacon, 150g, Nordfjord
1 stk
Løk, 4-pk
1 stk
Purre
200 gr
Poteter, løsvekt
1 dl
Helmelk
1 pk
Blå Castello
2 ss
Smør til surring
200 gr
Hvetemel
4 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Kok poteter. Smuldre smør og mel i en kjøkkenmaskin. Tilsett egg og salt og bland raskt til en deig.

Trinn 2

Surr finhakket løk og bacon mykt i solsikkeolje og smør. Tilsett vasket og finsnittet purre og kokte poteter i terninger og vend godt om. Rør sammen egg og melk, hell det i pannen og bland godt. Smak til med salt og pepper. Tilsett ost i terninger og vend inn.

Trinn 3

Fyll paideigen og stek paien i ca. 25-30 minutter til fast og gyllen. La den hvile i ca. 10 minutter før servering.

Trinn 4

Press deigen direkte ned i en paiform på 24 cm. Stek paideigen i 10 minutter.

Server med frisk grønn salat og rømmedressing.