Pai med bacon og spinat
Høstpai! Det fine med pai er at du kan fylle den med så utrolig mye godt – her har du en variant med spinat og sprøstekt bacon, som fort kan bli en ny familiefavoritt.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 200°C. Bland kaldt smør og hvetemel i en kjøkkenmaskin, tilsett egg (1/4) og bland til en smidig deig. La den ligge kaldt i plast i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut og ha den i en paiform (24 cm) og sett den kaldt mens du lager fyllet.
-
Trinn 2
Skjær bacon i biter og stek det sprøtt. Tilsett purre i skiver. Stek det raskt og vend inn grovhakket spinat. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Bland sammenpisket egg (3/4) med lettrømme og revet ost og smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Bland inn baconblandingen og hell det i paiskallet. Stek paien i 10 minutter, senk varmen til 170°C og stek videre i 15-20 minutter til fyllet har satt seg.