Pai med bacon og spinat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Pai med bacon og spinat

Pai med bacon og spinat

3.3 i snitt
Pai med bacon og spinat

Høstpai! Det fine med pai er at du kan fylle den med så utrolig mye godt – her har du en variant med spinat og sprøstekt bacon, som fort kan bli en ny familiefavoritt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

150 gr
Bacon
4 stk
Egg
150 gr
Purre
100 gr
Spinat
4 ss
Lettrømme
50 gr
Jarlsbergost
150 gr
Smør
150 gr
Hvetemel

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200°C. Bland kaldt smør og hvetemel i en kjøkkenmaskin, tilsett egg (1/4) og bland til en smidig deig. La den ligge kaldt i plast i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut og ha den i en paiform (24 cm) og sett den kaldt mens du lager fyllet.

  2. Trinn 2

    Skjær bacon i biter og stek det sprøtt. Tilsett purre i skiver. Stek det raskt og vend inn grovhakket spinat. Smak til med salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Bland sammenpisket egg (3/4) med lettrømme og revet ost og smak til med salt og pepper.

  4. Trinn 4

    Bland inn baconblandingen og hell det i paiskallet. Stek paien i 10 minutter, senk varmen til 170°C og stek videre i 15-20 minutter til fyllet har satt seg.