Hopp til innhold

Ostepai med spekeskinke

Ingen vurderinger
Tidsbruk 75 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
460 planlagt
Ostepai med spekeskinke

Skikkelig sommermat! Med egg, rømme, frisk ruccola og salt spekeskinke blir denne paien en selvskreven familiefavoritt i sommerhalvåret.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

100 gr
Norvegia Tine
4 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
0.5 pk
Strandaskinke Grilstad
1 pk
Rucculasalat
2 stk
Tomat
3 dl
Lettrømme Tine
2 stk
Løk
1 ss
Olivenolje REMA 1000
3 dl
Hvetemel
150 gr
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Bland hvetemel, smør og vann (2 ss pr. 150 g smør) i en food processor eller for hånd.

Trinn 2

Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter. Sett ovnen på 160°C og forstek bunnen i ca. 15 minutter.

Trinn 3

Bland egg og lettrømme. Skjær løken i skiver og kutt halvparten av tomatene i terninger. Stek løk i litt olje og tilsett tomatterningene. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Ha løk- og tomatblandingen på bunnen, hell over eggeblandingen og dryss revet ost over.

Trinn 5

Stek paien i 30-35 minutter til den er gyllen. Dander ruccula, spekeskinke og tomatskiver på toppen av paien før servering.

Vend gjerne salaten i en vinaigrette før den legges på paien.