Gresskarmuffins

4.3 i snitt
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
30 planlagt
Gresskarmuffins
Legg oppskrift
i handlelapp
Ute etter supersaftige og gode gresskarmuffins? Disse små, søte porsjonskakene er en sikker vinner. Den krydrede smaken av kanel og kardemomme passer perfekt til søtlige gresskar.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4 stk
Egg
1 ts
Vaniljesukker
1 ts
Kardemomme
1 ts
Malt ingefær
0.3 ts
Malt allehånde
5 dl
Revet gresskar
2 dl
Valnøtter
100 g
Brunt sukker
190 g
Hvetemel
1 ts
Bakepulver
2 ts
Kanel
2 dl
Smeltet smør

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 200 C.  Finn fram muffinsformer, og legg dem på et brett.

Trinn 2

Ta bort skall og frø i gresskaret, før gresskarkjøttet rives på et rivjern.

Trinn 3

Visp eggene og det brune sukkeret til eggedosis. Sikt de tørre ingrediensene, og vend blandingen inn i eggedosisen. Rør inn revet gresskar, smør og nøtter. Ha røren i muffinsformene. 

Trinn 4

Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Sjekk om de er ferdige med en kakepinne, eller noe annet spisst.

Avkjøl muffinsene på en rist.

Trinn 5

Visp sammen ost, smør og vaniljesukker til en glatt blanding. Rør inn melis, revet limeskall og limesaft. Visp så ostekremen til den er tykk og luftig. 

Topp muffinsen med ostekremen, og pynt med ristede kokosflak eller hakkede valnøtter. Gjerne begge deler. Det smaker kjempegodt. 

TIPS

Oppskriften er beregnet for store muffinsformer. Dersom man tar i bruk små former, forkortes steketiden med fem minutter.  

Muffinsene kan fint lages uten valnøtter. Du kan også bytte dem ut med andre nøttetyper. Mandler, pekannøtter og kokos er gode erstatninger. 

Prøv også