Gresskarmuffins | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Gresskarmuffins

Gresskarmuffins

3.5 i snitt
Gresskarmuffins
Ute etter supersaftige og gode gresskarmuffins? Disse små, søte porsjonskakene er en sikker vinner. Den krydrede smaken av kanel og kardemomme passer perfekt til søtlige gresskar.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
3

Ingredienser

4 stk
Egg
1 ts
Vaniljesukker
1 ts
Kardemomme
1 ts
Malt ingefær
0.3 ts
Malt allehånde
245 gr
Revet gresskar
75 gr
Valnøtter
25 gr
Hakkede valnøtter, til pynt
100 gr
Brunt sukker
190 gr
Hvetemel
1 ts
Bakepulver
2 ts
Kanel
200 gr
Smeltet smør

Smørkrem

250 gr
Melis
75 gr
Smør
125 gr
Kremost naturell
0.5 ts
Vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm stekeovnen til 200 C varmluft.  Finn fram muffinsformer, og legg dem på et brett.

  2. Trinn 2

    Ta bort skall og frø i gresskaret, før gresskarkjøttet rives på et rivjern.

  3. Trinn 3

    Hakk valnøtter. Visp eggene og det brune sukkeret til eggedosis. Sikt de tørre ingrediensene, og vend blandingen inn i eggedosisen. Rør inn revet gresskar, smør og nøtter. Ha røren i muffinsformene.

  4. Trinn 4

    Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Sjekk om de er ferdige med en kakepinne, eller noe annet spisst.

    Avkjøl muffinsene på en rist.

  5. Trinn 5

    Visp sammen romtemperert smør og melis. Visp inn kremost og vanilijesukker til du har en glatt krem.

    Topp muffinsene med ostekrem og evt. valnøtter.

TIPS

Muffinsene kan fint lages uten valnøtter. Du kan også bytte dem ut med andre nøttetyper. Mandler, pekannøtter og kokos er gode erstatninger.