Gresskarmuffins
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Verdt å vite!
Oppskriften lager ca. 30 små muffins. Det kan være lurt å ha noen flere muffinsformer tilgjengelig.
Forvarm stekeovnen til 200 C varmluft. Finn fram muffinsformer, og legg dem på et brett.
-
Trinn 2
Ta bort skall og frø i gresskaret, før gresskarkjøttet rives på et rivjern.
-
Trinn 3
Hakk valnøtter. Visp eggene og det brune sukkeret til eggedosis. Sikt de tørre ingrediensene, og vend blandingen inn i eggedosisen. Rør inn revet gresskar, smør og nøtter. Ha røren i muffinsformene.
-
Trinn 4
Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Sjekk om de er ferdige med en kakepinne, eller noe annet spisst.
Avkjøl muffinsene på en rist.
-
Trinn 5
Visp sammen romtemperert smør og melis. Visp inn kremost og vanilijesukker til du har en glatt krem.
Topp muffinsene med ostekrem og evt. valnøtter.
TIPS
Muffinsene kan fint lages uten valnøtter. Du kan også bytte dem ut med andre nøttetyper. Mandler, pekannøtter og kokos er gode erstatninger.