Løkpai

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kjør hvetemel og kaldt smør i terninger i en food prosessor til en grynete masse.
Ha i noen spiseskjeer med vann og kjør til det samler seg til en fast deig. Du kan også smuldre smøret i hvetemelet med fingrene. Da må smøret være romtemperert.
La stå kaldt i ca. 30 minutter.
-
Trinn 2
I mellomtiden; grovhakk løken og surr den i olivenolje og smør til den er blank og myk.
Tilsett finhakket frisk timian.
-
Trinn 3
Kjevle ut eller trykk deigen ut i en paiform (ca. 27 cm i diameter) og prikk den med en gaffel.
Stek bunnen ved 200 °C i 10 minutter.
La hvile noen minutter.
-
Trinn 4
Pisk sammen egg, matfløte, muskatnøtt, salt og nykvernet pepper. Ha først revet ost og så løken i paiskallet.
Hell over eggeblandingen.
Stek paien videre på 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
TIPS
Du kan også kjøpe paibunnen ferdig.