Statholdergaardens ostekake

Antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
(OBS: Kaken skal avkjøles natten over) Finn frem alt du trenger til å lage havrebunnen. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Kornmokjeks, brunt sukker og smør.
Trinn 2
Bærsaus: Kok opp bær med vann og sukker. Kjør til puré med stavmikser. Sil gjennom sikt og avkjøl sausen.
Trinn 3
Mise en place vaniljelokk. Créme Fraîche, vaniljestang, melis og sitron.
Trinn 4
Mise en place ostekrem. Vaniljestang, rømme, sukker og egg.
Trinn 5
Mise en place bærsaus. Sukker og vann
Trinn 6
Sett stekeovnen på 170 °C. Kjør kjeks i food processor, tilsett brunt sukker og smeltet smør og kjør det til en jevn masse .
Trinn 7
Fôr bunnen av en springform med bakepapir. Dekk bunnen med Kornmo-massen. Stek kaken i ovn 15 minutter. Avkjøl. Senk temperaturen ned til 120° C.
Trinn 8
Ostekrem: Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut vaniljefrøene. Ha frøene med osten i foodprosessor sammen med rømme, sukker og egg. Kjør til en jevn masse.
Trinn 9
Hell massen i springformen og stek den i ovn i 35 minutter ved 120° C. Avkjøl kaken natten over og ta den ut av formen.
Trinn 10
Vaniljelokk: Stivpisk creme fraiche sammen med melis og frøene fra en vaniljestang. Smak til med sitronsaft. Smør kremen på ostekaken.