Hopp til innhold

Pavlova

4.0 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
14 ingredienser
199 planlagt
Pavlova
Denne pavlovaen vil være midtpunktet på ethvert festbord. Pynt med masse friske bær og mynteblader så vil kaken imponere. Kaken er naturlig glutenfri og enkel å lage. Her kan alle kose seg!

Antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Marengsbunn

4 stk
Eggehvite
200 gr
Sukker
1 klype
Salt

Fyll til pavlova

3 dl
Kremfløte
1 stk
Vaniljestang
2 ts
Vaniljesukker
1 ss
Sukker

Pynt til pavlova

200 gr
Jordbær
125 gr
Blåbær
200 gr
Bringebær
1 stk
Granateple
2 stk
Pasjonsfrukt
2 ss
Melis
1 potte
Mynte

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 150 grader. Pisk eggehvitene og salt stive i en helt ren bolle. Bruk en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller elektrisk håndvisp. Når eggehvitene skummer og har vokst i størrelse så har du i sukker, litt av gangen. Fortsett å pisk på høy hastighet i 7 minutter til en stiv og blank marengs. Hvis du tar litt marengs mellom fingrene skal du ikke kjenne sukkerkorn. Hvis du kjenner sukkerkorn, pisk litt til.

Trinn 2

Sett stekeplaten inn i ovnen og stek bunnene i 40 minutter. Skru av ovnen. Åpne ovnsdøren og slipp varme ut. Lukk så ovnsdøren og la marengsbunnene stå inni ovnen til den er kald, evt natten over. Slik unngår du en sprukken marengs.

Trinn 3

Dekk en stekeplate med bakepapir. Fordel marengsen i to porsjoner på papiret. Bruk en skje til å fordele marengsen utover til 18-20 cm i diameter runde bunner.

Trinn 4

Pisk kremfløten stiv sammen med frøene fra en vaniljestang, vaniljesukker og sukker.

Trinn 5

Plasser den ene marengsbunnen på et kakefat og fordel halvparten av kremen oppå. Fordel forskjellige bær på og legg den andre marengsbunnen oppå. Ha på resten av kremen og pynt generøst med bær og mynteblader. Dryss litt melis over til slutt. Du kan også rive kokesjokolade over toppen om du ønsker det.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/