Napoleonskake | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Napoleonskake

2.9 i snitt
Napoleonskake

Napoleonskake er en sikker klassiker og hjemmelaget er den beste.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

8 stk
Butterdeigsplater
3 dl
Helmelk
2 dl
Kremfløte
1 stk
Frø fra vaniljestang
5 stk
Eggeplommer
0.3 ts
Romessens
150 gr
Sukker
85 gr
Hvetemel
250 gr
Mykt smør
1 ts
Melis

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Pakk de frosne butterdeigplatene inn i plastfolie og la ligge på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter. Når de er tint, legger du to og to plater oppå hverandre og kjevler ut til rektangler. Kutt til så alle har lik størrelse og rette kanter.

 2. Trinn 2

  Du vil nå ha fire like butterdeiger. Legg de ut på to stekebrett med bakepapir. Stikk butterdeigene med en gaffel, over hele overflaten. Stek på 200 grader i ca. 15 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl på rist.

 3. Trinn 3

  Varm opp melk, kremfløte og frøene av vaniljestangen til kokepunktet. Pisk eggeplommer og sukker sammen i ca. 3 minutter. Tilsett hvetemel og rør alt sammen. Hell den varme melken over eggeplommene, litt av gangen. Rør mellom hver gang. Når alt er blander så heller du eggeblandingen tilbake i kjelen. Sett kjelen tilbake på platen og la koke opp mens du rører. La småkoke mens du rører i 5 minutter. Blandingen skal nå tykne. Trekk kjelen av platen.

 4. Trinn 4

  Hell eggekremen over i en bolle og dekk med plastfolie. Dytt plastfolien ned så folien berører eggekremen. Dette gjøres for at det ikke skal danne seg en hinne på eggekremen. Sett til avkjøling i kjøleskapet. Når kremen er helt avkjølt så skal du piske det myke smøret i en kjøkkenmaskin i ca. 5 minutter på høy hastighet. Smøret skal blir hvitt og luftig. Tilsett eggekrem litt av gangen. Pisk godt mellom hver gang. Tilsett 5-10 dråper romessens. Her må du nesten smake deg litt frem til hvor sterk romsmak du ønsker. Pisk alt godt sammen.

 5. Trinn 5

  Legg første butterdeigsbunn opp ned på et fat (trykk den litt flat). Ha kremen i en sprøytepose og lag små tupper i et lag over hele bunnen. ”Ramm” dermed inn kaken med bringebær for så å plassere andre bunn over (opp ned fortsatt). Gjenta denne prosessen før du legger siste lag på. Pynt med krem og bær. Hvis du ikke har sprøyteposer så smører du kremen utover.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/