Hopp til innhold

Mandel- og bringebærkake

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
8 ingredienser
20 planlagt
Mandel- og bringebærkake

Denne kommer nok til å forsvinne fort, gjennom åpne munner.

Velg antall personer

Voksne
6
Barn
6

Ingredienser

4 stk
Eggehviter (125g)
150 gr
Mandelmel (eller finhakkede mandler)
250 gr
Bringebær
175 gr
Smør som skal brunes lysebrunt
175 gr
Melis
75 gr
Hvetemel
1 ts
Bakepulver
0.5 dl
Flytende honning

Slik gjør du

Trinn 1

Bland sammen melis, eggehvite, hvetemel, bakepulver og mandelmel (eller mandler du males selv eller kjører mandlene til fint mel i foodprosessor) Spe med det brunede smøret og rør godt sammen.

Trinn 2

Ha smør i en kjele og smelt det til det brunes lett, og ikke brennes.

Trinn 3

Smør en rund springform og mel den. Ha i kakemassen og dryss bringebærene over. (Frosne kan brukes)

Trinn 4

Stek kaken i ovnen ved 170 grader varmluft i 30 minutter. Avkjøl kaken, pensle den med oppvarmet flytende honning.

Tips!

Kaken kan fryses ned i større biter.