Julekake av risengrynsgrøt med rosin | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Kaker Julekake av risengrynsgrøt med rosin

Julekake av risengrynsgrøt med rosin

4.3 i snitt
Julekake av risengrynsgrøt med rosin
Original julekake med rosin som mange vil like. I denne oppskriften bruker man risengrynsgrøtrester som gir et saftig og luftig resultat.

Velg antall personer

Voksne
6
Barn
6

Ingredienser

1.5 dl
Risengrynsgrøt ferdig kokt
2 stk
Egg
2 ss
Potetmel
2 dl
Rosiner
2 dl
Mandler, grovhakkede
1 ss
Smør til smøring av formen
100 gr
Sukker
1 ss
Hvetemel

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Bland den varme kokte risgrøten med smør og sukker og avkjøl til 40-50 grader.

  2. Trinn 2

    Bland grøten med egg, potetmel, hvetemel, rosiner og grovhakkede mandler.

  3. Trinn 3

    Smør en brødform på 1,5 -2 liter. Legg et stykke med bakepapir i bunnen av formen for lettere å få kaken ut. Stek kaken ved 180 grader over og undervarme i 1 time. Kaken avkjøles i formen sin og settes i kjøleskap. Skjæres i skiver ved servering.

Tips!

Kaken kan deles i passende stykker og fryses.