Eplekake

Det finnes mange epletrær i landet vårt, og hvorfor ikke bruke eplene til en god, saftig eplekake? Servert med is eller krem blir dette en fullverdig dessert – som du også vil ha glede av påfølgende dager dersom det blir rester til overs.
Antall personer
4 voksne
0 barn
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 170°C. Smelt smør og avkjøl. Pisk egg og sukker til en luftig hvit eggedosis.
-
Trinn 2
Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt dette inn i eggedosisen. Vend forsiktig inn melblandingen med en slikkepott og rør inn smeltet smør til slutt.
-
Trinn 3
Skrell og kutt eplene i biter. Smør små former (du kan godt bruke muffinsformer eller aluminiumsformer) og fyll dem ¾ fulle med røre. Eventuelt kan du lage en stor kake. Trykk eplebiter ned i røren og strø kanel og perlesukker over.
-
Trinn 4
Stek kakene i 20 – 25 minutter (stor kake 35-40 minutter). Server kakene med vispet krem eller iskrem.
Prøv også