Aprikoskake

Aprikoskake er friskt og godt til kaffen, og et alternativ til julekaken. En klassisk formake som også er enkel å bake.
Velg antall personer
Voksne
6
Barn
6
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mykt smør piskes hvitt og luftig i 10 minutter med sukker.
-
Trinn 2
Tilsett ett og ett egg under pisking.
-
Trinn 3
Melet blandes med vaniljesukker og bakepulver. Spe formkakerøren vekselvis med mel og melk til alt er godt blandet. Til slutt tilsettes tørkede aprikoser i små terninger.
-
Trinn 4
Røren has i smurt brødform med et lag bakepapir i bunnen slik at kaken blir lett å løsne fra formen. Kaken stekes i ovnen ved 180 grader over- og undervarme i 1 time. Avkjøles på rist.
TIPS!
Kaken kan deles og fryses i passende biter.
Prøv også