Aprikoskake | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Aprikoskake

2.3 i snitt
Aprikoskake
Aprikoskake er friskt og godt til kaffen, og et alternativ til julekaken. En klassisk formake som også er enkel å bake.

Velg antall personer

Voksne
6
Barn
6

Ingredienser

2 stk
Egg
1 ts
Vaniljesukker
125 gr
Tørkede aprikoser
1 dl
Melk
1 ss
Smør for smøring av brødformen
250 gr
Sukker
250 gr
Mel
1 ts
Bakepulver

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Mykt smør piskes hvitt og luftig i 10 minutter med sukker.

  2. Trinn 2

    Tilsett ett og ett egg under pisking.

  3. Trinn 3

    Melet blandes med vaniljesukker og bakepulver. Spe formkakerøren vekselvis med mel og melk til alt er godt blandet. Til slutt tilsettes tørkede aprikoser i små terninger.

  4. Trinn 4

    Røren has i smurt brødform med et lag bakepapir i bunnen slik at kaken blir lett å løsne fra formen. Kaken stekes i ovnen ved 180 grader over- og undervarme i 1 time. Avkjøles på rist.

TIPS!

Kaken kan deles og fryses i passende biter.