Hopp til innhold

Appelsinkake med appelsinglasur

4.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
25 planlagt
Appelsinkake med appelsinglasur

En enkel og frisk appelsinkake. Hele oppskriften er et regnestykke: Vekten av egg avgjør mengden av smør, hvetemel og sukker. Det er morsomt for barna!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Egg
1 stk
Appelsin, finrevet skall
50 gr
Hakkede valnøtter
0 gr
Sukker
0 gr
Smør, romtemperert
0 gr
Hvetemel
1 ts
Bakepulver
1 ts
Kanel

Glasur

2 stk
Appelsiner, saften + finrevet skall av 1/2
100 gr
Sukker
0.5 ts
Kanel

Slik gjør du

Trinn 1

Vei to egg i en bolle og merk deg vekten. Vei opp lik mengde sukker, mel og smør. Pisk egg og sukker luftig. Skjær smøret i terninger og tilsett i eggemiksen under omrøring – en terning av gangen. Ha i hvetemel, bakepulver, appelsinskall, valnøtter og kanel og vend inn.

Trinn 2

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør en brødform og hell røren i formen. Stek kaken på midterste rille i ca. 50 minutter.

Trinn 3

Lag appelsinsirup når kaken er i ovnen: Ha appelsinsaft, appelsinskall, sukker og kanel i en kjele og kok inn i et par minutter.

Trinn 4

Ta ut kaken av ovnen. Stikk 10–15 stikk med en tynn pinne – som en fyrstikk. Hell sirupen over kaken. La avkjøles i form på rist i 30 minutter.

TIPS

Tre egg veier ca. 160 gram.

Serveres med pisket krem eller vaniljeis.