Appelsinkake med appelsinglasur

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Vei to egg i en bolle og merk deg vekten. Vei opp lik mengde sukker, mel og smør. Pisk egg og sukker luftig. Skjær smøret i terninger og tilsett i eggemiksen under omrøring – en terning av gangen. Ha i hvetemel, bakepulver, appelsinskall, valnøtter og kanel og vend inn.
Trinn 2
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør en brødform og hell røren i formen. Stek kaken på midterste rille i ca. 50 minutter.
Trinn 3
Lag appelsinsirup når kaken er i ovnen: Ha appelsinsaft, appelsinskall, sukker og kanel i en kjele og kok inn i et par minutter.
Trinn 4
Ta ut kaken av ovnen. Stikk 10–15 stikk med en tynn pinne – som en fyrstikk. Hell sirupen over kaken. La avkjøles i form på rist i 30 minutter.
TIPS
Tre egg veier ca. 160 gram.
Serveres med pisket krem eller vaniljeis.