Hopp til innhold

Appelsinkake med appelsinglasur

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
25 planlagt
Appelsinkake med appelsinglasur

En enkel og frisk appelsinkake. Hele oppskriften er et regnestykke: Vekten av egg avgjør mengden av smør, hvetemel og sukker. Det er morsomt for barna!

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Egg
1 stk
Appelsin, finrevet skall
50 gr
Hakkede valnøtter
0 gr
Sukker
0 gr
Smør, romtemperert
0 gr
Hvetemel
1 ts
Bakepulver
1 ts
Kanel

Glasur

2 stk
Appelsiner, saften + finrevet skall av 1/2
100 gr
Sukker
0.5 ts
Kanel

Slik gjør du

Trinn 1

Vei to egg i en bolle og merk deg vekten. Vei opp lik mengde sukker, mel og smør. Pisk egg og sukker luftig. Skjær smøret i terninger og tilsett i eggemiksen under omrøring – en terning av gangen. Ha i hvetemel, bakepulver, appelsinskall, valnøtter og kanel og vend inn.

Trinn 2

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør en brødform og hell røren i formen. Stek kaken på midterste rille i ca. 50 minutter.

Trinn 3

Lag appelsinsirup når kaken er i ovnen: Ha appelsinsaft, appelsinskall, sukker og kanel i en kjele og kok inn i et par minutter.

Trinn 4

Ta ut kaken av ovnen. Stikk 10–15 stikk med en tynn pinne – som en fyrstikk. Hell sirupen over kaken. La avkjøles i form på rist i 30 minutter.

TIPS

Tre egg veier ca. 160 gram.

Serveres med pisket krem eller vaniljeis.