Iskake med sjokolade og bringebærsaus

Antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Forvarm ovnen til 150 grader. Pisk eggehviter og salt stive i en helt ren bolle. Bruk en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller elektrisk håndvisp. Når eggehvitene skummer og har vokst i størrelse så har du i sukker, litt av gangen. Fortsett å piske på høy hastighet i 7 minutter til en stiv og blank marengs. Hvis du tar litt marengs mellom fingrene skal du ikke kjenne sukkerkorn. Hvis du kjenner sukkerkorn, pisk litt til.
Trinn 2
Kle bunnen og sidene av en 20 cm rund springform med bakepapir. Hell marengsen i og fordel utover. Bruk en skje til å dra marengsen litt oppover kanten, men ikke så mye.
Trinn 3
Stek marengsen i 50 minutter. Avkjøl kaken. Bruk en skje til å fjerne litt av marengsen så du får plass til iskrem. Marengsen som er rundt kantene lar du bli, dette skal nemlig være sidene på iskaken.
Trinn 4
Tin iskremen så det er litt myk. Ha all isen i en mikser med k-visp og kjør den myk. Tilsett revet sjokolade og visp sammen. Rør inn bringebærene.
Trinn 5
Hell isen over i formen og fordel utover. Sett formen i fryseren natten over.
Trinn 6
Blend sammen tinte bringebær og melis. Sil vekk frøene. Oppbevar bringebærsausen kaldt til den skal serveres.
Trinn 7
Ta iskaken ut av formen og pynt med moreller, bringebær, mynteblader, revet sjokolade og melisdryss. Server med en gang så den ikke smelter.