Hopp til innhold

Hjemmelaget hvetetortilla

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
5 ingredienser
62 planlagt
Hjemmelaget hvetetortilla

Tortillas ligner ikke så rent lite på våre egne potetlomper. Disse er enkle å lage og smaker kjempegodt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

175 gr
Siktet hvetemel
125 gr
Sammalt hvete
1.5 ts
Bakepulver
1 ts
Salt
2 dl
Varmt vann (ikke kokende)

Slik gjør du

Trinn 1

Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Hell over det varme vannet mens du rører godt til deigen blir en løs ball.

Trinn 2

Strø litt mel på benken, og kna deigen til den blir jevn og elastisk. Riv deigen i like store deler, og rull dem til små boller. Dekk dem med et håndkle så de ikke blir tørre.

Trinn 3

Varm en stor stekepanne mens du kjevler ut bollene til fine flate leiver. Stek tortillaene på ganske sterk varme i tørr panne til de får fine brune flekker.

Pakk dem inn i et kjøkkenhåndkle med en gang de er ferdige, da holder de seg myke og fine.