Hopp til innhold

Hjemmelagde potetlomper

5.0 i snitt
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
5 ingredienser
31 planlagt
Hjemmelagde potetlomper

Hjemmelagede potetlomper løfter pølsemåltidet til nye høyder.

Antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

500 gr
Mandelpoteter
175 gr
Sammalt rugmel
10 gr
Salt
100 gr
Smør
175 gr
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Kok potetene uten skall til de er helt møre. Press dem gjennom en sikt. Vend inn smør, salt og mel til en smidig deig. Ikke kna for lenge – da blir deigen seig.

Trinn 2

Del deigen i 16 emner. Bruk rikelig med mel ved utkjevling og kjevl ut til 2 mm tykkelse. Stek lompene på takke eller i jernstekepanne.