Hopp til innhold

Frokostvafler med egg, bacon og avokado

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
159 planlagt
Frokostvafler med egg, bacon og avokado

Vafler med egg, bacon og avokado er perfekt å servere når du har gjester eller har ekstra tid til å nyte frokost eller lunsj. Forbered deg på en smaksbombe med denne søte og salte oppskriften.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Vafler

3 stk
Egg
3 dl
Kefir
2 dl
Lettmelk
0.5 dl
Sodavann
0.5 ts
Kardemomme
150 gr
Smeltet smør
1.5 dl
Sukker
0.5 ts
Salt
250 gr
Hvetemel
100 gr
Havregryn
1 ts
Bakepulver

Tilbehør

8 skive
Baconskiver
2 stk
Avokado
4 stk
Egg
2 ss
Smør eller olje

Slik gjør du

Trinn 1

Pisk egg og sukker luftig. Spe med melk, kefir og sodavann. Tilsett smeltet smør og havregryn. La dette stå i 5 minutter før du tilsetter hvetemel, salt og bakepulver.

Trinn 2

La røren svelle på kjøkkenbenken 30 minutter før du steker vaflene gylne. Avkjøl på rist.

Trinn 3

Stek bacon. Det letteste er å legge baconskivene på et bakebrett med bakepapir og steke dem i ovnen på 180 grader til baconet er gyllent og sprøtt.

Trinn 4

Del avokadoene i to. Ta ut stenen og skjær avokadokjøttet i skiver.

Trinn 5

Stek egg i pannen etter eget ønske med smør eller olje.

Trinn 6

Server to vaffelhjerter til hver, med avokadoskiver, bacon og speilegg på toppen.