Vørterbrød | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Vørterbrød

4.5 i snitt
Vørterbrød
Vørterbrød laget med brunost, kan egentlig spises til både frokost, dessert og kveldsmat. Husk å la deigen hvile på benken over natten.

Antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

25 gr
Fersk gjær
1 dl
Lys sirup
1 dl
Olivenolje
3.3 cl
Vørterøl
1 l
Siktet rugmel
1 stk
Appelsin
0.5 ts
Malt nellik
1 ts
Malt ingefær
4 dl
Hvetemel
1 dl
Rosiner (kan sløyfes)
1 ts
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Smuldre gjær i en bolle, rør inn sirup, salt og øl og la det hvile i ca. 5 minutter.

  2. Trinn 2

    Tilsett vann, olje, rug, revet appelsinskall og krydder. Bland alt sammen og elt inn hvetemel til en smidig deig.

  3. Trinn 3

    Sett ovnen på 200°C. Ha deigen ut på bakebordet og elt evt. inn rosiner. Form runde brød, to store eller fire små, og la dem heve i ca. 30 minutter.

  4. Trinn 4

    Ha på plast og la deigen hvile på benken over natten.

  5. Trinn 5

    Pensle brødene med kald kaffe eller vann og stek i ca. 35 minutter nederst i ovnen.

TIPS!

Hvis du ønsker å lage brødet ferdig på en dag, kan du bruke romtemperert øl og lunkent vann og 10 g gjær ekstra.