Pølsebrød og hamburgerbrød | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Brød og rundstykker Pølsebrød og hamburgerbrød

Pølsebrød og hamburgerbrød

3.6 i snitt
Pølsebrød og hamburgerbrød
Pølser eller hamburger til middag? Prøv denne enkle og gode oppskriften på luftige pølse- og hamburgerbrød!

Antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

3 dl
Helmelk
30 gr
Gjær
50 gr
Solsikkekjerner
80 gr
Smør
1 stk
Egg
50 gr
Sammalt hvete, grov
600 gr
Hvetemel
1 ts
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm melken til 37°C. Ha i temperert smør og egg, og bland gjær godt inn.

  2. Trinn 2

    Ha i mel, solsikkefrø og salt, og bland godt til en elastisk deig. La deigen heve til dobbel størrelse.

  3. Trinn 3

    Del i 20 like emner og form til avlange pølsebrød eller runde hamburgerbrød. Etterhev til dobbel størrelse under plastfilm og stek ved 210°C i 10 minutter.

  4. Trinn 4

    Pensle gjerne hamburgerbrød med melk og dryss med solsikkefrø før steking. Eller pensle med melk når de er ferdig stekt. Avkjøl.