Hopp til innhold

Italiensk landbrød

3.7 i snitt
Tidsbruk 220 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
5 ingredienser
71 planlagt
Italiensk landbrød

Ferskt, lyst landbrød! Dette italienske landbrødet er enkelt å lage og smaker fantastisk – gjerne med hjemmelaget pesto til, eller bare en klype godt salt og god olivenolje.

Antall personer

6 voksne
0 barn

Ingredienser

20 gr
Gjær
100 gr
Sammalt rug, fin
7 dl
Lunkent vann
1.2 kg
Hvetemel
1 ss
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør på sakte fart i 3 minutter. Øk farten og kjør i ytterligere 7 minutter. Dekk til og la deigen hvile på et lunt sted i 1,5 timer.

Trinn 2

Stek brødene ved 200 ˚C til brødene er gyllenbrune – ca. 40 minutter. Avkjøl brødene på rist.

Trinn 3

Del deigen i 3 emner og form til runde kuler. La dem hvile i 30 minutter. Form kulene til 3 brød. Legg brødene i smurte former eller på en smurt bakeplate og etterhev i ca. 45 minutter.