Italiensk landbrød | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Italiensk landbrød

3.6 i snitt
Italiensk landbrød
Ferskt, lyst landbrød! Dette italienske landbrødet er enkelt å lage og smaker fantastisk – gjerne med hjemmelaget pesto til, eller bare en klype godt salt og god olivenolje.

Antall personer

6 voksne
0 barn

Ingredienser

20 gr
Gjær
100 gr
Sammalt rug, fin
7 dl
Lunkent vann
1.2 kg
Hvetemel
1 ss
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør på sakte fart i 3 minutter. Øk farten og kjør i ytterligere 7 minutter. Dekk til og la deigen hvile på et lunt sted i 1,5 timer.

  2. Trinn 2

    Del deigen i 3 emner og form til runde kuler. La dem hvile i 30 minutter. Form kulene til 3 brød. Legg brødene i smurte former eller på en smurt bakeplate og etterhev i ca. 45 minutter.

  3. Trinn 3

    Stek brødene ved 200 ˚C til brødene er gyllenbrune – ca. 40 minutter. Avkjøl brødene på rist.