Kanelboller med kremostglasur | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Boller Kanelboller med kremostglasur

Kanelboller med kremostglasur

3.9 i snitt
Kanelboller med kremostglasur

De ultimate kanelbollene med kremostglasur

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Bolledeig

1 stk
Egg til pensling
0.5 pk
Fersk gjær
2.5 ts
Kardemomme
2 dl
Melk
450 gr
Hvetemel
50 gr
Sukker
1 ts
Salt
75 gr
Mykt smør i terninger

Kanelfyll

125 gr
Brunt sukker
100 gr
Smeltet smør
2.5 ss
Kanel
1 klype
Salt

Kremostglasur

125 gr
Kremost, romtemperert
1 ss
Smør, romtemperert
75 gr
Melis

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  I en kjøkkenmaskinbolle har du mel, sukker, gjær, salt og kardemomme. Gjæren smuldrer du bare i, men pass på å ikke legg saltet oppå gjæren. Salt dreper nemlig gjær. Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Hell melk/eggblandingen sammen med de tørre ingrediensene og elt med eltekrok i 10 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen. Om du har en kitchenAid maskin så bruk hastighet 2. Når det har gått 10 minutter så tilsetter du smør i terninger.

 2. Trinn 2

  Jeg pleier å dra ned deig fra eltekroken før jeg tilsetter smør slik at det fordeler seg fint i deigen. Når du har tilsatt alt smøret så skal deigen elte i 15 minutter på hastighet 2. De siste 5 minuttene satt jeg hastigheten litt opp til hastighet 4 (medium). Det er altså alfa omega at gjærbakst får elte lenge, da får du en god deig! Så pliis ikke skip denne prosessen. Smør en bolle med litt olje og ha deigen i. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Tar ca. 1 time. Sett bollen gjerne et lunt sted, da tar heveprosessen litt kortere tid. Det er vanskelig å si eksakt hevetid siden det kommer an på hvor varmt det er hjemme hos deg. Det viktigste er at deigen skal ha doblet seg når den er ferdig.

 3. Trinn 3

  Lag fyllet ved å smelte smøret og tilsett brunt sukker, kanel og salt. Rør til alt blander seg og sett til side så det tykner litt.

 4. Trinn 4

  Velt deigen ut på en lettmelet kjøkkenbenk og kjevle ut en stor rektangel. Smør kanelfyllet utover og rull deigen sammen til en stor og stram pølse og kutt i 9-12 emner. Plasser snurrene i en form som er ca. 30 x 20 cm (min er 33 x 22,9 cm). Dekk med plastfolie og la etterheve i ca. 30-40 minutter eller til du ser at snurrene har blitt store og fine. Pensle med egg og stek på 180 grader i ca. 13-15 minutter. Når bollene er avkjølte så kan du smøre et godt lag med kremostglasur over bollene.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/