Hopp til innhold

Hveteboller

3.7 i snitt
Tidsbruk 105 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
8 ingredienser
266 planlagt
Hveteboller

Boller går aldri av moten. Nybakte boller fyller huset med god duft og skaper forventninger hos store og små. Og med boller i fryseren har du alltid noe å by uventede gjester.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Egg til pensling
1 kg
Hvetemel
4.5 dl
H-melk
1 pk
Fersk gjær
150 gr
Meierismør
1 klype
Salt
150 gr
Sukker
1.5 ts
Kardemomme

Slik gjør du

Trinn 1

Smelt smøret. Bland det tørre i en bolle eller i en eltemaskin. Varm opp melken til 37°C (fingervarmt) og bland ut gjæren. Hell det i det tørre.

Trinn 2

Bland inn egg og smeltet smør. Elt deigen godt, gjerne opp mot 7-10 minutter i eltemaskinen. Dekk til bakebollen med lokk eller en plastpose og sett den på et lunt sted. Hev til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.

Trinn 3

Pensle med et pisket egg, melk eller en blanding. Stek på midterste spor i forvarmet stekeovn på 220°C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Trinn 4

Hell ut deigen og kna den på benken. Del i 2 og rull hver bit til en tykk pølse. Del rullene i biter og rull til boller. Legg deigemnene på bakeplate med bakepapir, sett brettet i en plastpose og la bollene heve på et lunt sted.