Berlinerboller | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Berlinerboller

4.0 i snitt
Berlinerboller

Berlinerboller er noe de fleste kjøper i butikken. Men det er jo så godt å lage selv. Store og luftige og fylt med vaniljekrem og sjokoladekrem. Dette er så godt atte hjælpes.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Doughnut deig

1.5 dl
Melk
1 ss
Sitronsaft
1 stk
Egg
475 gr
Hvetemel
1 ss
Kardemomme
1.5 ts
Tørrgjær
1 dl
Vann
55 gr
Smør
50 gr
Sukker
1 ts
Salt
2 l
Matolje

Fyll til Doughnutene

1 ss
Maizenna
1 stk
Frø fra vaniljestang
2 stk
Eggeplomme
2 dl
Helmelk
2 ss
Sukker

Sjokoladekrem

2.5 dl
Helmelk
2 ss
Sterk kaffe
25 gr
Maizenna
75 gr
Mørk sjokolade 70%
125 gr
Sukker
1 klype
Salt

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Doughnut deig: Varm opp melken til lunkent. Skvis i sitronsaft og la stå mens du gjør resten. Melken kommer til å klumpe seg litt, men det er meningen. I en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok har du i lunkent vann, egg, smeltet smør, hvetemel, sukker, salt, tørrgjær, kardemomme og melken. Elt alt sammen i 15-20 minutter. Hvis deigen er veldig løs, og da mener jeg veldig løs etter du har eltet i 20 minutter, så kan du tilsette bittelitt mer mel. Ha deigen over i en annen bolle og dekk med plastfolie. Hev deigen i ca. 1 time eller til deigen har doblet seg i størrelse. Du kan lage fyllet mens deigen hever. Velt deigen ut på en melet kjøkkenbenk og trykk ut doughnuts, siden vi skal fylle de skal du ikke trykke ut midten. Du kan fint bruke restdeigen til flere doughnuts, det er bare å skjevle ut flere. Legg de ferdigtrykkete doughnutsene på et stekebrett med bakepapir og mel, og dekk med plastfolie. Etterhev i ca. 1 time. Varm opp matolje i en stor kjele til 160 grader. Friter doughnutsene til de er gyldne på hver side. La de renne av seg på et kjøkkenpapir.

 2. Trinn 2

  Fyll til doughnutene: Pisk sammen sukker, maizenna, vaniljefrø og eggeplommer i en bolle i noen minutter. Varm opp melken til kokepunktet i en tykkbunnet medium stor kjele. Hell litt av melken sammen med eggeblandingen og pisk sammen. Tilsett resten av den varme melken og bland alt godt. Ha kremen (som fortsatt er helt rennende) tilbake i kjelen på medium varme. Pisk hele tiden mens kremen varmes opp. Kok vaniljekremen i noen minutter mens du rører hele tiden, kremen skal nå tykne. Ha eggekremen over i en bolle, dekk med plastfolie og sett kjølig.

 3. Trinn 3

  Sjokoladekrem: Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Pisk godt hele tiden. La småkoke mens du pisker i 2 minutter. Du skal nå ha fått en fløyelsmyk og tykk sjokoladekrem. Sett kremen i kjøleskapet for avkjøling.

 4. Trinn 4

  Å fylle doughnutene: Når doughnutene er fritert å avkjølt så kan du fylle dem med kremene. Noen med vaniljekrem og noen med sjokoladekrem. Jeg bruker en sprøytepose til å fylle den. Lag et lite hull i siden av hver doughnut og sprøyt godt med fyll inni.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/