Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Bacon- og spinatpai med Jarlsbergost

Tidsbruk 60 minutter
8 ingredienser
469 planlagt
Bacon- og spinatpai med Jarlsbergost
Legg oppskrift
i handlelapp
Høstpai! Det fine med pai er at du kan fylle den med så utrolig mye godt – her har du en variant med spinat og sprøstekt bacon, som fort kan bli en ny familiefavoritt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

150 g
Bacon
4 stk
Egg
150 g
Purre
100 g
Spinat
4 ss
Lettrømme
50 g
Jarlsbergost
150 g
Smør
150 g
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Bland kaldt smør og hvetemel i en kjøkkenmaskin, tilsett egg (1/4) og bland til en smidig deig. La den ligge kaldt i plast i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut og ha den i en paiform (24 cm) og sett den kaldt mens du lager fyllet.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær bacon i biter og stek det sprøtt. Tilsett purre i skiver. Stek det raskt og vend inn grovhakket spinat. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Bland sammenpisket egg (3/4) med lettrømme og revet ost og smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Bland inn baconblandingen og hell det i paiskallet. Stek paien i 10 minutter, senk varmen til 170°C og stek videre i 15-20 minutter til fyllet har satt seg.