Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Bacon- og spinatpai med Jarlsbergost

Tidsbruk 60 minutter
8 ingredienser
461 planlagt
Bacon- og spinatpai med Jarlsbergost
Klikk og dra
til kalenderen
Høstpai! Det fine med pai er at du kan fylle den med så utrolig mye godt – her har du en variant med spinat og sprøstekt bacon, som fort kan bli en ny familiefavoritt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

150 g
Bacon
4 stk
Egg
150 g
Purre
100 g
Spinat
4 ss
Lettrømme
50 g
Jarlsbergost
150 g
Smør
150 g
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Bland kaldt smør og hvetemel i en kjøkkenmaskin, tilsett egg (1/4) og bland til en smidig deig. La den ligge kaldt i plast i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut og ha den i en paiform (24 cm) og sett den kaldt mens du lager fyllet.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær bacon i biter og stek det sprøtt. Tilsett purre i skiver. Stek det raskt og vend inn grovhakket spinat. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Bland sammenpisket egg (3/4) med lettrømme og revet ost og smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Bland inn baconblandingen og hell det i paiskallet. Stek paien i 10 minutter, senk varmen til 170°C og stek videre i 15-20 minutter til fyllet har satt seg.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender