Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Bacon- og spinatpai med Jarlsbergost

Oppskrift på Bacon- og spinatpai med Jarlsbergost

Høstpai! Det fine med pai er at du kan fylle den med så utrolig mye godt – her har du en variant med spinat og sprøstekt bacon, som fort kan bli en ny familiefavoritt.

Tidsbruk 60 minutter
Inneholder 8 ingredienser
Handlet 406 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Ingredienser

150 g Bacon
4 stk Egg
150 g Purre
100 g Spinat
4 ss Lettrømme
50 g Jarlsbergost

Fra kjøkkenskapet ditt

150 g Smør
150 g Hvetemel

Del vår Bacon- og spinatpai med Jarlsbergost oppskrift


Slik lager du Bacon- og spinatpai med Jarlsbergost

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Bland kaldt smør og hvetemel i en kjøkkenmaskin, tilsett egg (1/4) og bland til en smidig deig. La den ligge kaldt i plast i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut og ha den i en paiform (24 cm) og sett den kaldt mens du lager fyllet.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær bacon i biter og stek det sprøtt. Tilsett purre i skiver. Stek det raskt og vend inn grovhakket spinat. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Bland sammenpisket egg (3/4) med lettrømme og revet ost og smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Bland inn baconblandingen og hell det i paiskallet. Stek paien i 10 minutter, senk varmen til 170°C og stek videre i 15-20 minutter til fyllet har satt seg.


Dra ned i kalender