Baby Back Ribs med kikertsalat og potetsalat

27 ingredienser
52 planlagt
Baby Back Ribs med kikertsalat og potetsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Saftige, søte ribs trenger kun oppvarming og er noe av det enkleste du kan grille. Server med mettende kikertsalat og potetsalat med deilig smak av urter og krydder.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Baby Back Ribs

1 kg
Baby Back Ribs

Kikertsalat med nøtter og ruccula

2 boks
Kikerter
3 ss
Hasselnøtter
1 stk
Rødløk
2 stk
Tomater
0,5 stk
Agurk
1 stk
Granateple
1 ts
Dijonsennep
2 ss
Rødvinseddik
1 pakke
Rucculasalat
2 ss
Hakket bladpersille
3 ss
God olivenolje eller valnøttolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Potetsalat med soltørket tomat, selleri og reddiker

1 kg
Nypoteter
400 g
Soltørkede tomater i olje
4 stang
Stangselleri
1 ss
Persille
1 fedd
Hvitløk
2 ts
Finrevet sitronskall
1 stk
Sitron, saften
2 ts
Grov søt sennep
2 ts
Dijonsennep
5 stk
Reddik
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Potetsalat: Kok potetene i lettsaltet vann i 15 til 20 minutter, til de er møre. Skjær soltørkede tomater i strimler og selleristenger i små biter. Finhakk persille, hvitløk og gjerne noen av bladene fra selleristengene. Bland med finrevet sitronskall.

Trinn 2

Når potetene er ferdige, hell av vannet. Del dem i to eller fire mens de fortsatt er varme. Bland med halvparten av persilleblandingen, selleri, soltørket tomat, olivenolje, presset sitron og sennep. La avkjøle til romtemperatur. Vend flere ganger underveis. Smak til med salt og pepper. Dryss over resten av persilleblandingen. Skjær reddikene i tynne skiver med en mandolin eller en potetskreller og dryss over før servering.

Trinn 3

Grill Baby Back Ribs: Fjern plasten og pakk baby back ribs i et stykke aluminiumsfolie. Legg foliepakken med ribs på indirekte varme, legg lokket på grillen, og la kjøttet ligge til det er gjennomvarmt (ca. 12-15 minutter). Du kan også grille baby back ribs over direkte varme. Snu ofte og pass på at stykket ikke blir svidd.

Trinn 4

Mens Baby Bakc ribs grilles lag kikertsalat: Skyll kikertene i kaldt vann og la renne av seg i et dørslag. Rist nøttene i en tørr panne. Kutt rødløk, tomater og agurk i små terninger. Rens granateplet. Rens granateplet ved å skjære det i to og banke på skallet med baksiden av en kniv slik at granateplekjernene faller ut.

Trinn 5

Lag dressing ved å blande sammen olje, sennep og rødvinseddik. Bland kikerter, nøtter, grønnsaker og granateplekjerner og vend inn dressingen. Like før servering, vend inn ruccula og hakket persille. Smak til med salt og grovkvernet pepper.

Prøv hjemmelaget Asian barbecuesaus for en asiatisk vri