Bønnepuré: hummus med bønner

Tidsbruk 10 minutter
9 ingredienser
41 planlagt
Bønnepuré: hummus med bønner
Legg oppskrift
i handlelapp
Lag en god bønnepuré som tilbehør til meze, som erstatning til potetmos eller et sunnere alternativ på skiva. Den kan minne om hummus, men her bruker vi bønner og ikke kikerter. Krydre med spisskummen og koriander og server!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

460 g
Hvite eller brune bønner
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Spisskummen
1 stk
Sitron (saften)
0.5 stk
Rødløk
0.5 stk
Chili
1 neve
Frisk koriander
1 ts
Extra virgin olivenolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Bland avrente bønner (spar på laken), finhakket hvitløk, spisskummen og sitronsaft.

Trinn 2

Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med stavmikser.

Trinn 3

Tilsett litt lake eller vann og kjør til en myk konsistens. Rør i finhakket rødløk, chili og koriander. Smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft.

Trinn 4

Ha bønnepure over i en skål eller på tallerken, dryss over litt chiliflak og hakket koriander og avslutt med noen dråper olivenolje.

Denne oppskriften er laget av Aicha Bouhlou