Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Bær- og fruktterte med valnøttbunn og vaniljemousse

Tidsbruk 60 minutter
18 ingredienser
289 planlagt
Bær- og fruktterte med valnøttbunn og vaniljemousse
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne terten ser imponerende ut, men er ikke vanskelig å lage. Lag bunnen først, deretter vaniljemoussen og topp med frisk frukt og bær.

Ingredienser

Valnøttbunn

200 g
Valnøttkjerner
150 g
Sukker
2 stk
Egg
100 g
Smør
80 g
Hvetemel

Vaniljemousse

5 stk
Eggeplommer
100 g
Sukker
2 stk
Vaniljestang
5 stk
Gelatinplater
5 dl
Kremfløte

Frukt

250 g
Jordbær
250 g
Bringebær
3 stk
Kiwi
2 stk
Appelsin
0,5 stk
Ananas

Topping

100 g
Mandelskiver
2 ss
Melis
2 ss
Mynte

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Valnøttbunn: Kjør valnøtter fint i en food processor. Tilsett 3/5 av sukkeret sammen med egg, smeltet smør og hvetemel. Kjør sammen til en fin masse.

Trinn 3

Trinn 3

Smør en springform på 24 cm og dryss den med mel. Ha i deigen og stek kaken i 20 minutter ved 180°C. Avkjøl kaken. Fjern ringen fra springformen. Skjær vekk 1 cm av kanten rundt hele valnøttebunnen og fest ringen igjen. Det skal være en åpning mellom valnøttbunnen og kanten på springformen, slik at vaniljemoussen kan renne ned og lage en fin kant på kaken.

Trinn 4

Trinn 4

Mise en place: Vaniljemousse

Trinn 5

Vaniljemousse: Splitt vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Pisk eggeplommer til eggedosis sammen med resten av sukkeret (2/5) og vaniljefrø. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.

Trinn 6

Trinn 6

Pisk fløten og bland forsiktig sammen med eggedosisen.

Trinn 7

Trinn 7

Klem vannet av den myke gelatinen og smelt den i en bolle i vannbad. Pass på at vannet i kjelen ikke koker.

Trinn 8

Trinn 8

Rør den smeltede gelatinen godt inn i 1/3 av moussen før du blander resten av moussen forsiktig inn.

Trinn 9

Trinn 9

Hell moussen over valnøttbunnen. Sørg for at moussen kommer godt ned langs kantene på valnøttbunnen. Sett kaken kaldt natten over for å stivne.

Trinn 10

Ta kaken ut av formen og legg ristede mandelflak rundt kaken. De fester seg lett i vaniljemoussen. Dryss kaken med melis og strimlet mint.

Trinn 11

Trinn 11

Mise an place: Frukt. Rens alle bær og frukter og del i biter. Legg frukt og bær på toppen av kaken.

Serveringsforslag

Kaken trenger en natt kjølig, men tåler både en dag og en natt om nødvendig.