Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Avokado- og paparikasalat

Tidsbruk 45 minutter
12 ingredienser
14 planlagt
Avokado- og paparikasalat
Legg oppskrift
i handlelapp
En smakfull og frisk salat som passer til alle TexMex-retter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Grønne paprika
2 stk
Modne tomater
2 stk
Avokado
1 stk
Hjertesalat
2 stk
Vårløk
50 g
Apetina mild
1 stk
Lime
2 kvist
Noen stilker frisk koriander
1 stk
Reddik
3 ss
Olje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 220 °C. Legg paprika på et stekebrett og stek til de er svarte i skinnet, ca. 10-15 minutter. Legg dem i en bolle og dekk med plastfilm. Avkjøl i ca. 20 minutter. Fjern stilken og frøene og så mye av det svarte skallet som mulig. Skjær paprika i tynne skiver.

Trinn 2

Del avokadoene i to, fjern steinene og løft forsiktig ”kjøttet” ut med en spiseskje. Skjær avokado og tomater i skiver. Vask og tørk hjertesalaten og fordel bladene på et fat. Legg tomatskivene og avokadoskivene lagvis oppå salatbladene.

Trinn 3

Topp med paprika-skivene, vårløk skåret i tynne ringer og smuldret Apetina. Drypp over olivenolje og presset lime. Topp med frisk koriander og reddik skåret i julienne. Dryss over litt salt og nykvernet pepper før servering.