Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Avokado- og paparikasalat

Oppskrift på Avokado- og paparikasalat

En smakfull og frisk salat som passer til alle TexMex-retter.

Tidsbruk 45 minutter
Inneholder 12 ingredienser
Handlet 9 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Avokado- og paprikasalat

2 stk Modne tomater
2 stk Vårløk
2 stk Avokado
1 stk Hjertesalat
2 stk Grønne paprika
50 g Apetina mild
1 stk Reddik
1 klype Salt
1 klype Pepper
1 stk Lime
2 kvist Noen stilker frisk koriander
3 ss Olje

Del vår Avokado- og paparikasalat oppskrift


Slik lager du Avokado- og paparikasalat

Trinn 1

Forvarm ovnen til 220 °C. Legg paprika på et stekebrett og stek til de er svarte i skinnet, ca. 10-15 minutter. Legg dem i en bolle og dekk med plastfilm. Avkjøl i ca. 20 minutter. Fjern stilken og frøene og så mye av det svarte skallet som mulig. Skjær paprika i tynne skiver.

Trinn 2

Del avokadoene i to, fjern steinene og løft forsiktig ”kjøttet” ut med en spiseskje. Skjær avokado og tomater i skiver. Vask og tørk hjertesalaten og fordel bladene på et fat. Legg tomatskivene og avokadoskivene lagvis oppå salatbladene.

Trinn 3

Topp med paprika-skivene, vårløk skåret i tynne ringer og smuldret Apetina. Drypp over olivenolje og presset lime. Topp med frisk koriander og reddik skåret i julienne. Dryss over litt salt og nykvernet pepper før servering.


Dra ned i kalender